Transylvanium - 'Az élet íze' címmel megjelent az erdélyi klasszikus hard rock zenekar második nagylemeze!

A bő egy évtizede indult, de Transylvanium néven csak 2018-tól alkotó és fellépő erdélyi klasszikus hard rock zenekar a névváltozás évében kiadott debütáló albuma, a 'Végtelen Utakon' után most hat év elteltével 'Az élet íze' címmel kihozta a folytatást. Az anyag a szolnoki Denevér Hangstúdióban készült, a hangmérnökök Cserfalvi "Töfi" Zoltán és Boros Béla voltak, míg a zenei rendezésbe az előbbiek mellett a zenekar gitárosa Kibédi Levente is besegített. A keverés és a master szintén Cserfalvi "Töfi" Zoltán munkája. A 12 tételes anyag egyszerre kínál hagyományos és új irányt a Transylvanium rajongóinak, és a rockzene szerelmeseinek egyaránt. Az összetett és mély mondanivalójú szerzeményeken keresztül a csapat átfogó képet fest az emberi élet különféle aspektusairól. A harmonikus dallamok és a dalszövegek egyaránt megérint(het)ik mind a fiatalokat, mind az idősebb generációt, hiszen az album szövegvilága olyan témákat érint, amelyek minden korosztály számára érdekesek lehetnek.

Transylvanium - Az élet íze az online streaming szolgáltatóknál:

https://www.artistcamp.com/SmartLinks/9008798575527/

Orosz - Pál Levente énekes az új albumról:

"Ahogy a dalok egymásra találnak, úgy reméljük, hogy a hallgatók is rálelnek majd saját történeteikre és érzéseikre ezekben a dallamokban. 'Az élet íze' album a mi üzenetünk mindenkinek: éljük át a pillanatokat, és merüljünk el a zenében!"

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/transylvanium

Transylvanium - Az élet újrakezdi

Orosz-Pál Levente énekes 'Az élet újrakezdi' dalról: 

Ez a dal a felelősségtudatot, a reményt, és legfőképpen az emberi akaraterőt, döntőképességét testesíti meg. A megbecsülés és értékmentés szimbólumaként funkcionál, akár az életről, akár a természetről legyen szó. Lényegében a fő üzenete az, hogy rajtunk, embereken múlik, milyenné fejlődik a világ. Palancsa Gábor szövege keményen fogalmaz, társadalmunk egyik súlyos problémáját tárja elénk. A ma embere kevésbé figyel a rombolásra, legyen az természeti vagy humán indíttatású, a dal pedig megpróbálja erre felhívni a figyelmet: ‘mikor néma csend lesz, az élet újrakezdi’. Majd rávilágít az egyik legfontosabb dologra: ‘Nézz fel majd a porból, ne mondj semmit, végre emeld fel az arcod, emeld fel az égre, onnan kaptál mindent…” Az album több dalának a szövegvilága is bizonyos értelemben önismereti, progresszív témákat, kérdéseket feszeget, esetenként a lelkiismeret hangját szólaltatja meg, így ez a dal, ami az album nyitó tétele is egyben, picit előrevetíti az egész lemez szövegvilágát. Hangulatában viszont nem pesszimista, inkább dallamos, de modern hangzásvilágú hard rock zeneszám.”

Transylvanium az online streaming szolgáltatóknál:felületeken:

https://songwhip.com/transylvanium

Transylvanium - 'Az élet íze'

(2024.04.05./H-Music Hungary) 

01. Az élet újrakezdi

02. Jó borban van romantika

03. Az élet íze

04. Visszatérsz

05. Emlékszem

06. Közel egy vízió

07. Szeretem, ha szeretnek

08. Ne keress szigetet

09. Ingyen van minden

10. Engedj

11. Belső szobám

12. Magamba látok

 

A Transylvanium tagsága: 

Orosz - Pál Levente - ének 

Kibédi Levente 'Kibcsi' - gitár 

Miklós Levente 'Indián' - gitár 

Biró Levente - basszusgitár

Bálint Júda Ákos - dob

Transylvanium - Visszatérsz

Transylvanium online:

https://www.facebook.com/transylvanium2018

 

Kapcsolódó cikkek