Terra Nullius - Megtalálta új énekesét a fővárosi dallamos heavy/power metal zenekar!

Még január közepén jelentette be a budapesti dallamos heavy/power metalt csellóval fűszerező Terra Nullius, hogy a zenekar és Ráduly Levente énekes útjai elválnak. Most pedig bejelentette a csapat, hogy Baksa András személyében megtalálta új frontemberét. András a Madách Színház tagja, és jelenleg olyan darabokban szerepel, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, a Macskák, a Vámpírok bálja és a We Will Rock You. A zenekar körül az énekeskeresés fázisában is zajlott az élet rendesen. Először is szerződést kötöttek az olasz WormHoleDeath Records lemezkiadóval, aki a 'Magam bajnoka' albumukat kiadta Európában, az USA-ban és Japánban is. Majd sajnálatosan a zenekar gitárosát Imit egy betegség következtében meg kellett műteni (Innen is jobbulást kíván a szerkesztőség.), aminek következtében a srácoknak a koncertezésről szeptemberig le kellett mondani, de addig is írják az új dalokat és elmondásuk szerint András is egy vadonatúj szerzeményben fog debütálni. Pár napja egy újabb örömhír érte a zenekart, ugyanis az amerikai Tennessee állambeli Metal Devastation Radio által kiírt közönségszavazást megnyerték, és ennek következtében a rádió nagy hallgatottsággal bíró The Zach Moonshine Show című műsorában leadták a 'Magam bajnoka' című dalukat.

Terra Nullius - Magam bajnoka 

Terra Nullius az új énekesről:

"Szeretnénk bemutatni Baksa Andrást, a Terra Nullius zenekar új énekesét és frontemberét! Andris a Madách Színház nagyszerű színművésze, jelenlegi szerepei a teljesség igénye nélkül: Jézus Krisztus Szupersztár - Simon; Macskák - Micsel Rumli; de látható még a Vámpírok bálja és a We Will Rock You rockmusicalekben is. Nagyon örülünk Andris érkezésének, aki egy brutál torok és remek ember, a Terra Nullius dalok pedig igen jól állnak neki. Fogadjátok őt szeretettel!"

... a Metal Devastation Radio közönségszavazás megnyeréséről:

"Ma hajnalban lezárult a verseny és hála Nektek, a Terra Nullius zenekar megnyerte az amerikai Tennessee állambeli Metal Devastation Radio által kiírt közönségszavazást. A versenyen 101 zenekar mérettette meg magát. Mindenkinek óriási köszönet és hála, hogy hozzásegítettetek minket ehhez a győzelemhez, aminek eredményeképpen a Magam bajnoka című dalunk feldübörgött amerikai helyi idő szerint tegnap este 21:00 órakor a rádió nagy hallgatottsággal bíró The Zach Moonshine Show című műsorában. Nálunk ekkor hajnal 03:00 óra volt. Hidegrázós élmény volt, amikor egyszer csak a mi dalunk szólalt meg Amerikában. Végtelenül hálásak vagyunk Nektek, hogy szeretetetekkel és segítségetekkel már a második ilyen élményt adjátok nekünk, hiszen tavaly nyáron a Rocker Rádió által szervezett közönségszavazáson már egyszer megtapasztalhattuk a győzelem ízét. Ti vagytok a legjobb közönség, ezer köszönet!"

...Imi betegségéről és az olasz WormHoleDeath Records lemezkiadóval való együttműködésről:

"Már elég hosszú ideje nem adtunk hírt magunkról, így gondoltuk megtörjük kicsit a csendet. Még mindig keressük a zenekar új énekesét, de közben már feljátszottuk az új dal hangszeres sávjait is. Így amint megtaláljuk a zenekar 5. tagját, rögtön egy új dalban fogjuk tudni bemutatni Nektek.

Sajnos egy nagyon nehéz körülménnyel is meg kell bírkóznunk, pontosabban elsősorban Iminek. Gitárosunknál ugyanis az év elején egy elég súlyos egészségügyi probléma merült fel, amelynek orvoslására műtéti beavatkozásra van szükség és a doktorok a lábadozási idő végét szeptemberre prognosztizálják. A zenekar természetesen egy emberként ott áll Imi mögött. A fentiek viszont azt eredményezik, hogy a zenekar ebben az évben előreláthatóan szeptemberig sajnos nem fog tudni színpadra állni. Természetesen az ősszel és az év végén mindenképpen szeretnénk találkozni Veletek. 

Az olaszországi WormHoleDeath Record (WHD) leszerződtette a zenekart, amelynek értelmében a "Magam bajnoka" lemezünk világszinten megjelenik. A fizikai CD-k gyártása már folyamatban van, a megjelenés dátuma ehhez igazodik majd. Ami viszont már tényszerűen kijelenthető, hogy 2024. április 2-án lesz a WHD-nál a zenekar szerződtetésének hivatalos bejelentése és utána elindul a lemez folyamatos külföldi promotálása, amelynek állomásairól természetesen beszámolunk majd Nektek. Szóval megvagyunk, még ha most egy kicsit viharverten is, de az új dalok készülnek és a zenekar megy tovább a maga útján. Nagyon köszönjük Nektek, hogy itt vagytok velünk. Reméljük mihamarabb megtaláljuk az énekesünket is, akit rögtön egy új Terra Nullius dalban fogunk bemutatni."

A Terra Nullius zenekar tagsága:

Baksa András – ének

Telek Imre – gitár

Hotzi Mátyás – cselló

Éber Tamás – basszusgitár

Sztancsik László - dobok, zongora

 

A 'Magam bajnoka' album az online felületeken: 

https://songwhip.com/terranullius/magam-bajnoka

A 'Magam bajnoka' album fizikai megrendelés:

https://shop.hmusic.hu/.../terra-nullius-magam-bajnoka.../

 

Terra Nullius - Magam bajnoka

01. Magam bajnoka

02. Szabad a vásár

03. Tegnap záloga

04. Jelek az út szélén

05. Hajsza az idővel

06. Tiéd a szabadság

07. Egyedül

08. Mindig tarts

09. Hazamegyek Hozzád

10. Holnap (után)

 

Terra Nullius Online:

https://www.facebook.com/TerraNulliusMetalBand

https://terranullius.hu/

https://www.youtube.com/@TerraNulliusMetalBand

Kapcsolódó cikkek