Skog - 'Imprisoned Silence' címmel megjelent a fővárosi melodikus death metal zenekar debütáló EP-je!

'Imprisoned Silence' címmel adta ki a fővárosi melodikus death metal zenekar, a Skog a három dalos debütáló EP-jét. A ’90-es évek svéd death metaljának örökségét ápoló zenekar a megjelenés alkalmából az anyag nyitó számához az 'Aeons'-hoz egy klipet is kihozott. Tegnap pedig a lemez második dala a 'Born to Hate' kapott egy animációs videót. A keverést és a mastert Czakó Dániel 'Gravel' készítette a budapesti Spiritside Stúdióban. Az EP-t a Spiritside Productions jelentette meg digitálisan. 

Skog - Aeons

A zenekar az 'Aeons' klipjéről:

„Bár ez egy első próbálkozás, szerettük volna, ha olyan színvonalú anyaggal tudunk jelentkezni, ami híven tükrözi a zenekar elhivatottságát és szenvedélyét. A célunk az volt, hogy a klip szimbolizálja a dalszövegben megfogalmazott magányos, depresszív, megrekedt ember lelki világát. Úgy gondoljuk, mind a helyszínválasztással, mind a megvalósítással ez sikerült is! 

A technikai kivitelezésben a Portrait Shot részéről Németh Péter és Volner Márk voltak segítségünkre. A technikai és szakmai támogatás mellett a közös kreatív ötletelésből is jó néhány nagyszerű jelenet került bele a klipbe. Nem utolsósorban az Aeons nem kelt volna életre, ha nincs Boda Tibor, aki vállalta, hogy főszereplője és megformálója lesz annak az őrületnek, ami addig csak a mi fejünkben létezett. Tibi kétségkívül kihozta nekünk ezt a valóságba.„

 

Skog - Imprisoned Silence a zenekar Bandcamp oldalán: 

https://skog1.bandcamp.com/album/imprisoned-silence-ep

Skog - Imprisoned Silence

01. Aeons

02. Born to Hate

03. Alone

Skog - Born to Hate

Katona Kristóf a zenekar dalszerző gitárosa a 'Born to Hate' dalról és klipről: 

"Nehéz témát fejteget a dal. Egy ember lelki világát tárja elénk, és a környezete iránt táplált érzéseit. A képi világ is ennek a metaforája. A dal kettőssége, hogy azt üzeni nekünk, ha átadjuk magunkat a gyűlöletnek, belülről emésztjük fel önmagunkat – ugyanakkor ennek a néhány percnek az erejéig „büntetlenül” nevén nevezzük azt az alapvető emberi hajtóerőt, ami sokszor ott motoszkál bennünk."

 

A Skog tagsága:

Vicei Kristóf - ének

Márton Dániel - gitár

Kasper Botond - dob

Berényi Csaba - basszusgitár

Katona Kristóf - gitár

 

Skog online:

https://www.facebook.com/skogbandofficial/events

https://www.instagram.com/skogofficial

https://www.youtube.com/@Skog_official_hun

Kapcsolódó cikkek