Omega Diatribe - Komoly témával és súlyos zenével landolt a második felvezető dal a fővárosi extrém groove metal közelgő ötödik albumáról!

December 1-jén Deviant címmel jelenik meg a fővárosi extrém groove metal banda, az Omega Diatribe ötödik lemeze. Az anyag társproducere és mixing/mastering mérnöke ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb...) volt, akinek közreműködésével 2018-ban a csapat bezsebelte "Az év legjobb stúdióprodukciója" díjat a HangSúly Zenei Díjon a 'Trinity' lemezével. A zenekar kiadványait hosszú éveken át az ukrán Metal Scrap Records gondozta, de a világ jelenlegi helyzetének fényében az új korong már a hazai Metal.hu kiadó szárnyai alatt landol. A lemez impozáns 8 paneles DIGIPAK CD és 2 fajta vinyl formátumban is elérhető lesz.

Kredit: Orosz Lilla és Szathmáry Ákos

OMEGA DIATRIBE - Stench Of Demise

Hájer Gergő (dalszerző gitáros) az alábbiakat nyilatkozta a közelgő lemezről:

"Sajnos minket és a családjainkat sem kímélt a pandémia, így számos emberi veszteséget kellett feldolgoznunk az utóbbi időben. Ebben a dalban tudtuk kiadni ezeket a negatív energiákat és feldolgozni a gyász folyamatát. Nekem rengeteget segített 1-1 dal, vagy lemez átvészelni a sötét időszakokat fiatalkoromban, de a mai napig is. Hiszek benne, hogy ez a dal (vagy akár a teljes lemez) támaszt nyújthat azoknak, akik hasonló traumákon mentek át, vagy fognak átmenni az életük során. Egyáltalán nem lett egy vidám lemez a Deviant, de nem is volt célunk soha, hogy vidám zenéket írjunk. Cserébe viszont a legmélyebb és legőszintébb korong, amit valaha kiadtunk."

Majd Szathmáry Ákos (basszusgitáros) folytatta:

"Ez egy olyan téma amit a mindennapokban igyekszünk elkerülni. Aki nem tapasztalta meg testközelből, annak nehéz átérezni, mert annyira hihetetlen. Aztán csak megtörténik veled is és ott állsz tehetetlenül, bele kell törődnöd, hogy nem segíthetsz. Sajnos mindenki számára elkerülhetetlen és folyamatosan ott liheg a nyakunkban a halál. A Deviant témáját azt hiszem nem terveztük, csak jött és tarkón vágott minket az élet majd átvette az irányítást. A lemezborító grafikái is az elmúlás köré épülnek, a 8 paneles digipak oldalain egy emberi lény életének utolsó pillanatait ábrázoltuk."

Végül Király Krisztina (rendező) az alábbiakat mesélte a közös munka és a klip tematikája kapcsán:

"Az utóbbi években intenzíven foglalkoztatott az elengedés metafizikája - a gyász, a ragaszkodás, az időn és téren átívelő szeretet témaköre. Így amikor megkaptam a zenét és a szöveget, azonnal jöttek a képek, az atmoszféra, de csak később derült ki számomra, milyen események ihlették a dalt, megerősítve bennem az elképzelést. Szerettem volna, ha több létsíkon keresztül tudunk megjeleníteni egy gyászfolyamatot: A tér kiüresedik, majd beszűkül, - ahogy bánatunkban szeretteink után mennénk a halálba, hogy ott újra egyesüljünk velük, - ahogy talán ez a ragaszkodás a síron túli létben is béklyózza a lelkeket. Maga az elengedés lehet végül mégis a szeretet legtisztább megnyilvánulása, legyen a tárgya valamelyik elhunyt vagy még élő fontos személy. Hálás vagyok és örülök, hogy a zenekarral és Baki Zoliékkal közösen dolgozhattunk a klipen, megpecsételve régre nyúló ismeretségünket."

A Deviant kiadványok már előrendelhetők a Metal.hu webshopjából, bevezető áron:

https://metal.hu/shop/zenekar/omega-diatribe

A zenekar lemezbemutató koncertje December 22-én kerül megrendezésre a Barba Negra kék színpadán, olyan zenekarok társaságában, mint a Beneath The Void és a From The Sky.

Esemény: https://www.facebook.com/events/858652352510627

Kredit: Szathmáry Ákos

Omega Diatribe - Deviant

(Metal.hu Records/2023.12.01.)

01. Stench Of Demise

02. Mindreader

03. Deviant

04. My Sphere

05. Reflections

06. Indoctrinated (feat. Sean Zatorsky)

07. False Prophecy

08. Seclusion

09. Molecular Torsion

Omega Diatribe - Mindreader

Az Omega Diatribe jelenlegi tagsága:

Hájer Gergő - guitár

Kelemen János - gitár

Szathmáry Ákos - basszusgitár

Lucsányi Milán - ének

Gróf Adolf - dob

 

Omega Diatribe Online:

https://youtube.com/omegadiatribe

https://facebook.com/omegadiatribe

https:/instagram.com/omegadiatribeofficial

https://open.spotify.com/artist/3PhlBs25cslOOkkFtQXXvT

 

Kapcsolódó cikkek