Lemezmegjelenés: Tina Turner - Queen Of Rock 'N' Roll

A néhai Tina Turner ikonikus szólókarrierjének 50. évfordulója alkalmából ’Queen of Rock ‘n’ Roll’ címmel egy 55 számból álló válogatáslemez jelenik meg 2023. november 24-én. A kiadvány tartalmazza a szupersztár 1975-től 2020-ig megjelent dalait, beleértve olyan listavezető slágereket, mint a „What’s Love Got To Do With It", a „The Best" vagy a "We Don’t Need Another Hero”. A gyűjteményben megtalálható a „Something Beautiful Remains" című felvétel átdolgozott verziója is, amelyet „Something Beautiful"-ra kereszteltek át. A remixet a legendás producer, – Tina korábbi alkotótársa – Terry Britten készítette el, aki az eredeti változatot is együtt írta és rögzítette a művésznővel.

Kétség sem fér hozzá, hogy Tina Turner volt a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb énekesnője, aki milliókat inspirált világszerte, idén pedig a Föld minden pontja gyászba borult halálhírére.

Tina volt az első nő, akinek szerzeményei hat egymást követő évtizedben szerepeltek a brit top 40-ben, 25 alkalommal jelölték Grammy-díjra, amelyből nyolcat el is nyert. 1988-as Break Every Rule című turnéjával világrekordot döntött: több koncertjegyet adott el, mint bármely más szólista a szórakoztatóipar addigi történetében.

Kiemelkedő sikerei és elképesztő hírneve ellenére Tina mindig is emberközeli és szerethető maradt. Bryan Adams gyönyörű, szívhez szóló előszavában tökéletesen megragadja varázslatos személyiségének esszenciáját.

Tina Turner - Something Beautiful (2023 Version)

https://www.tinaturnerofficial.com/

 

Kapcsolódó cikkek