Dream of Insomnia - Új klipesített dalt hozott ki a fővárosi modern metal zenekar: 'KREON'

'KREON' címmel egy új klipesített dalt hozott ki a fővárosi modern metal zenekar, a Dream of Insomnia. A zenekar tavasszal bekerült a Petőfi Nagylemez Program díjazottjai közé Brucker Bence mentorálása alá, aminek köszönhetően bele is fogtak az 'Emlékszilánk' című albumuk elkészítésébe. A 'KREON' a még idén megjelenő nagylemezük nyitódala lesz. A dalt Brucker Bence (AWS) és Kökényes Dániel (AWS) segítségével rögzítették az Y Sound Stúdióban. A kórusfelvételeknél Diószegi Kiki (Down for Whatever - Stray Heart Records) és Radó Éden (Tiansen) is a segítségükre volt. A klipet pedig Kiss Pete John-nal forgatták a Nightmare in Budapestben. Élőben pedig legközelebb a debreceni CAMPUS FESZTIVÁL-on lehet elcsípni őket július 27-én szombaton a MADE IN DEBRECEN X HANGFOGLALÓ SZÍNPAD-on 16 órakor.

DREAM OF INSOMNIA - KREON

Lukács Máté a zenekar alapító gitárosa az új dalról és klipről:

"Június 10-én megjelent új dalunk "KREON" címmel, amelyhez klip is készült. Tavasszal sikerült bekerülnünk a Petőfi Nagylemez Program díjazottjai közé Brucker Bence mentorálása alá, aminek köszönhetően bele is fogtunk az "Emlékszilánk" című albumunk elkészítésébe. A „KREON” a készülő és idén megjelenő nagylemezünk nyitó száma.

A felvételek és a háttér-munkálatok Brucker Bence és Kökényes Dániel (AWS) támogatásával az Y Sound Stúdióban zajlottak. A kórus felvételekben Diószegi Kiki (Down for Whatever - Stray Heart Records) és Radó Éden (Tiansen) voltak segítségünkre. A videoklip elkészítésében Kiss Pete John-nal dolgoztunk együtt, a forgatáshoz pedig a Nightmare in Budapest biztosította a helyszínt." 

... és a 'KREON' dal szövegéről:

"A cím szimbolikus, amely Kreonra, a görög mitológiában szereplő zsarnok királyra utal. Vannak emberek, akik abban lelik örömüket, hogy másokat elnyomnak, kihasználnak a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Először elhitetik velük, hogy fontosak számukra, majd miután megkapták, amit akarnak, félresöprik vagy eltapossák őket. A mi dolgunk, hogy megtanuljuk kiszűrni ezeket az embereket az életünkből, ellenállni nekik, és nem beállni a sorba."

A Dream of Insomnia tagsága: 

Kránitz Richárd - ének

Lukács Máté - gitár

Galambos Zsolt - gitár

Scheibli Márk - basszusgitár

Skriba Gábor - dob

 

Dream of Insomnia online: 

https://www.facebook.com/insomnia.dreamof

https://www.instagram.com/dreamofinsomnia/

https://open.spotify.com/artist/3LWEdVqWhMcHh4KCAukdFB

https://www.tiktok.com/@dreamofinsomnia

 

Kapcsolódó cikkek