Agregator - Gyökeresen átalakul a tatabányai dallamos death metal zenekar tagsága!

Még pár napja sem utalt rá semmi, hogy radikális változás várható a tatabányai dallamos death metal zenekar az Agregator soraiban, aztán két napja a Facebookon a késő délutáni órákban egyszer csak megjelent a zenekarvezető énekes Mikus Tamás 'Tass' nyilatkozata. A frontember ebben közli, hogy az aznapi próbán a zenekar székhelyétől távolabb élő tagokkal közölte, hogy nélkülük viszik tovább a zenekart a gitáros Katona Rajmunddal. A változást az eltérő prioritásokkal, a kommunikációs problémákkal és a kreatív elképzelések különbségével indokolta. Ezek alapján a bandából kikerült Csóra Miklós gitáros, Loderer László basszusgitáros és Racs Attila dobos. A megmaradt két tag szeretné, hogy a jövőben ismét helyi zenészekkel egészüljön ki az Agregator, így újra folyamatosan tudjanak próbálni és a kreatív folyamatok is beinduljanak. Azt nem tudni, hogy az őszre ígért 'Por és hamu' lemezük, így megjelenik e az ígért időpontban. Illetve azt sem tudni, hogy a már lekötött koncertekkel mi a helyzet, például a júniusi Lowland Fest-es fellépéssel.

A frontember Tass közleménye:

"Sziasztok!

Ez most rossz hír lesz sajnos. A zenekar hosszú éveken át számtalan nehézséggel megbírkózott, de mostanra az eltérő prioritásokból és kreatív elképzelésekből fakadó különbségek kommunikációs hiányosságokkal összefonódva olyan helyzetet eredményeztek, amely számomra már inkább teher volt, mint élmény, ami miatt egyáltalán zenekar alapítására adja a fejét az ember.

Mindezek hatására hoztam egy egyoldalú döntést, miszerint az Agregator-t úgy szervezem át, hogy megszüntessem az évek alatt felgyülemlett, a kreatív folyamatokat akadályozó körülményeket - ismét egy városból legyenek a tagok, megteremtve a lehetőséget a rendszeres próbákra és hogy akár heti szinten tudjunk találkozni, megbeszélve, épp ki hogyan éli meg a földalatti mindennapokat.

Ez most azt jelenti, hogy az Agregatort egyelőre ketten folytatjuk Rajmival. Májkival, Dagattal és Lackóval ma a próbateremben közöltem a döntésemet, amiért vállalom is a felelősséget, mert vannak döntések, amit egyedül kell meghoznia az embernek. Ezúton is köszönöm nekik a közös munkát, a rengeteg együtt töltött évet - de ezen a ponton nem láttam már esélyt, hogy bármilyen más jellegű változtatással orvosolni lehessen az évek során összegyűjtött problémákat.

Köszönöm mindenkinek a megértést, a kitartó támogatást, most a következő idószak a feltöltődésé és, hogy kitaláljuk milyen módon lehet az Agregatort folytatni úgy, hogy mindenkinek élmény lehessen - a pult és a színpad minden oldalán.

Üdvözlettel,

Tass"

Agregator - 2022.03.19. 25 év a bűnben S8 Underground, Budapest 

A három távozó tag is reagált a történtekre:

"Sokat gondolkodtunk a hétvégén, hogy egyáltalán reagáljunk e a zenekarban történtekre. Azonban a közösen eltöltött évek miatt, és azért amit ez idő alatt Tőletek - közönségtől - kaptunk, úgy éreztük reagálnunk kell.

A legfontosabb, hogy köszönjük! Köszönjük Nektek! Ti nem csak egy közönség voltatok/vagytok nekünk. Sokan közületek igazán közel álltak/álltok hozzánk. Nem lehetünk elég hálásak azért a rengeteg élményért amit kaptunk.

Nem hittük volna, hogy ezt csak úgy le lehet húzzni a wc-n. Tévedtünk. Méltatlannak érezzük, hogy esélyt sem kaptunk a helyzet megoldására. Ahogy azt is, hogy csak így, ebben a formában tudunk elköszönni Tőletek. Kicsit még hányingerünk van, és nem csak a hétvégén elfogyasztott finomságoktól. Valahol, valamikor találkozunk még." 

Ölelünk Titeket!

Dagatt, Májki, Lackó a Feláldozhatók Rokk!

 

Agregator online: 

https://www.facebook.com/agregatorband

https://www.agregatorband.com/

https://www.youtube.com/channel/UCT4Ebrne18_GDe39ZbMAXBA

Kapcsolódó cikkek