From The Sky - “Hajnali fényre vár a morajló tengerár…” - Megjelent a fővárosi szimfonikus/progresszív/extrém metal zenekar második albuma, az 'Antarktika'!

A HammerWorld magazin 2023 februári számának extra CD mellékleteként megjelent a From The Sky Antarktika című nagylemeze. A Tari Szabolcs énekes / multi-hangszeres / dalszerző vezette budapesti szimfonikus / progresszív / extrém metal zenekar második albumát kis túlzással a másfél évvel ezelőtt kiadott REX második részének is lehet titulálni, hiszen az azon megkezdett zenei- és lelki utazás folytatása - de egyben azok lezárása is - hallható, átélhető a most korongra került 11+2 tételben.

A szélsőséges hangulatok uralta dalcsokrot remekül tartja egyben a hideg, télies atmoszféra, és miközben mindegyik - személyes hangvételű - szerzemény egy-egy önálló történetet mesél el, egymás után lejátszva ezeket egy nagyobb szabású sztorit “kap” a hallgató.

A dalszöveget és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, a borító és a dizájn Kóródi Tamás munkája. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével.

From The Sky - Antarktika (H-Music Hungary)

01. Deus Incarnatus

02. Antarktika

03. Nocturno

04. Lethe

05. Salus

06. Anima

07. Gemini

08. Luna

09. Aureus

10. Invictus (We Are From The Sky)

11. Caeli

Bonus tracks:

12. In Paradisum

13. Lethe (Symphonic Edition)

A megjelenéshez kapcsolódó hír, hogy a From The Sky a továbbiakban nem szólóprojektként, hanem teljes értékű zenekarként működik.

A From The Sky tagsága:

Tari Szabolcs - ének / gitár / billentyűk

Gilián Péter - basszusgitár / vokál

Kiss László 'TAZ' - gitár

Kertész Márton - gitár

Halász Illés - dob / vokál

Juhász Tamás - billentyűk (live)

A zenekar - a lemez címadó dalával - bejutott A Dal 2023 tehetségkutató műsor legjobb 40 előadója közé!

A csapat legközelebb március 19-én, a Barba Negra Blue-ban ad koncertet, ahol az Operation Mindcrime megjelenésének 35. jubileumát ünneplő Geoff Tate előtt melegítenek be a srácok.

Az esemény oldala:

www.facebook.com/events/668219871460341/

From The Sky FB-oldal:

www.facebook.com/wearefromthesky

Az Antarktika album az online felületeken:

https://songwhip.com/from-the-sky/antarktika2023

Az Antarktika album a YouTube-on:

www.youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1apMB4YcObUR5psUZk5LOSe

 

Kapcsolódó cikkek