„Elveszni soha nem hagyom” - Fábián Zoltán dalt írt a magyar nyelvről: 'A legnagyobb érték'

Erdélyben, Felvidéken és Finnországban forgatták Fábián Zoltán énekes, zeneszerző legújabb klipjét, melyben közreműködött a P.Box alapító Sáfár József, és Juhász István - a kézilabda válogatott igazgatója - dobon. A most debütáló A legnagyobb érték - Örökségem a magyar nyelv című dal szövegét Thököly Vajk szilágysági költő írta.

Fábián Zoltán - A legnagyobb érték (Örökségem a magyar nyelv)

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy olyan élő legendák adták a nevüket a dalhoz, mint Sáfár József, a P. Box egyik alapítója vagy Juhász István a Magyar Kézilabda Válogatott szakmai igazgatója, aki egyébként dobos.” - mondta Fábián Zoltán.

Az énekes, zeneszerző annak is mérhetetlenül örül, hogy a dal gitárszólóját testvére, Fábián Géza Attila találta ki és játszotta fel.

„Húsz évvel ezelőtt együtt kezdtünk el zenélni, de sajnos a sors más irányba sodort bennünket, ezért ez egyfajta hiánypótlás is számomra, hogy végre szerepelhetünk egy közös dalban. A szöveg önmagáért beszél, Thököly Vajk barátom kiválóan összefoglalta, hogy mi is számunkra a ‘Legnagyobb érték’.” – fejtette ki az énekes.

A videóklip Koszta Marcell operatőri munkáját dicséri, az alkotók különösen figyeltek arra, hogy a képi megjelenés is hiteles legyen, ezért olyan szereplők vannak a mozgóképen, akik a való életben is hagyományőrzők.

Forgattunk Felvidéken a Felföldi Dalia Iskola vezetőjével, Kopecsni Gáborral és kisfiával Sólyomkával, a szilágysági helyszínen pedig a ‘Varrd magad a viseleted’ szilágyzoványi hölgyei és a ‘Ciberke’ néptáncegyüttes tiszteltek meg bennünket, de szerepel a klipben a bihardiószegi tiszteletes is. A dobfelvételek Juhász István tanár úr szülőfalujában, Tibolddarócon készültek, de Kerepesen és Finnországban is forogtak a kamerák.” - mondta Zoli.

A zenész Őrzöm a lángot című legújabb lemeze várhatóan idén nyáron jelenik meg, még javában zajlanak a stúdiómunkálatok.

Fábián Zoltán 2022-ben több, mint 50 koncertet tartott a Kárpát-medencében, sőt még azon is túl. Idén is szép számban gyűlnek előadásainak helyszínei - többek között Pannonhalmán, Szilágycsehen, Sokorópátkán, Monoron, Kosdon, Velencén, Gerjenben, Püspökhatvanban, Gombán és Budakalászon találkozhatunk vele. Nemrég azt is bejelentette, hogy 2023-ban sem marad el, és immáron harmadszor rendezik meg az Őrzöm a lángot tábort, melynek párját a Felvidéken is megszervezik, és idén Erdélyben is tartanak egy hasonló szellemiségű családi napot.

További részletek:

www.fabianzoltan.com

www.orzomalangot.hu

Fábián Zoltán FB-oldal:

www.facebook.com/FabianZoltan87

 

Kapcsolódó cikkek