Bemutatom a lemezem: FlegmA - Kapj a fejedhez (2016)!
Írta: Slayer   
2017. február 17. péntek, 21:47

Punkos is rockos is, de leginkább FlegmA.

Tavaly decemberben jelent meg a dél-dunántúli FlegmA zenekar bemutatkozó lemeze 'Kapj a fejedhez' címmel. A csapatot felkértük arra, hogy kicsit mutassák be nekünk az első albumuk dalait. Aki élőben is megszeretné hallgatni a srácokat, az legközelebb ezt jövő pénteken február 24-én Székesfehérváron a 8-as Műhelyben teheti ezt meg. A fehérvári koncerten a FlegmÁn kívül fellép még a bonyhádi Sonic Rise, a pécsi Dirty Dawn és a helyi LastManStanding is.

"A lemez grafikai munkája Nagy Imre ( Rózsaszín Pittbull ) és Kóró Anna közreműködésével készült. Tükrözni hivatott a Világot, ahol a kézzel fogható egykori értékek mára már a szemétdombokat gazdagítják, értéktelenné az emberek számára érdektelenné váltak. Nem lehet kategórikusan azt mondani, hogy egy punk banda első punk nagylemeze a 'Kapj a fejedhez'. Nálunk a dalok sem úgy készülnek, hogy mindenképpen keretek közé szorítjuk. Ha valaki hoz egy ötletet, témát, akkor lesz, ami lesz alapon stílustól, elvárásoktól függetlenül készül a nóta. Legtöbbször Palesz hozza a riffeket, de van, hogy Lali vagy Jepy mutat valamit, amiből lesz egy produktum."

Fertő

"Szövegvilágát tekintve az aktuális politikai helyzettel, a migrációval illetve a média kapcsolódásával foglalkozik. Persze mára már lassan divattá válik a téma zenekari berkekben, viszont a közel egy éve elkészült dal tükrözi a mi meglátásunkat a témával kapcsolatosan."

FlegmA Akut punk-túra - Fertő

Senki se szeret

"A FlegmA eddig leghallgatottabb és talán a legszókimondóbb ( prosztópunk) szerzeménye. A dal, ami elmondja helyetted a szívből jövő gondolataidat és még az utóirattal sem kell foglalkoznod. Az eredmény garantált."

FlegmA Akut punk-túra - Senki se szeret

Forr a vérem

"Palesz igazi szívügye a Forr a vérem. Szinte sosem látott lelkesedéssel, odaadással vett részt a készítésében. Rengeteg munkát fektetett az írásába és a tervezett videóklipbe , ami sajnos az időjárásnak köszönhetően nem került mégsem rögzítésre. ( Mindegyik tervezett forgatási napon szakadt az eső ) Aki szereti a rallyt, az érti a dalt, magyarázni sem kell."

FlegmA Akut punk-túra - Forr a vérem

Lankad a farkam

"A FlegmA legelső próbáján elkészült a nóta, ami valljuk be, hogy nem igényel valami riff akrobatikát. Egyszerű, táncikálós punk. A szövege az ismert színpadi kelléken alapszik, amit már a Rockmaratonon is viselt Jepy."

FlegmA Akut punk-túra - Lankad a farkam

Tarajos

"Hasonlóképp vidám hangvételű a 'Tarajos', mint az előző nóta. Túl nagy világmegváltó mondanivalóval nem rendelkezik. Csak a szex és a punk."

FlegmA Akut punk-túra - Tarajos

Arccal a szarban

"A dal amire a legelső videóklip készült. Mind a zenei alap és a szöveg egyaránt elkeseredett, dühös, mondhatni számonkérő hangvételű. A rögzített videó anyag is ugyanazt a depresszív hangulatot adja vissza."

Flegma: Arccal a szarban

Minden más

"Éneklős, táncolós punk dalocska, ami egy csalódott srác szavaival mutatja be a fesztiválok mindennapos szakításait, avagy 'Mindegy merre jársz, mindegy merre mész….'”

FlegmA Akut punk-túra - Minden más

Páva

"Nem, ez a dal nem arról szól, nélkülünk kihalna a Föld. A mostani trollkodókról, internet-karatésokról szól, akik azt hiszik, hogy ha igazi megmondók és felvesznek egy Exploited pólót már ők a legnagyobb punkok és nélkülük maga a stílus sem létezne,talán még maga a lét sem…"

FlegmA Akut punk-túra - Páva

Legbelül

"A FlegmA második klipesített nótája, ami arra próbálja meg felhívni a hallgató figyelmét, hogy apró hibákkal is veszíthetünk nagyokat. A lemez egyetlen lírikus szösszenete, ami koncerteken felvezetőként, amolyan introként funkcionál."

FlegmA Akut punk-túra - Legbelül

Kapj a fejedhez

"A címadó dal, ami ismételten a az aktuál politikával foglalkozik így keretbe foglalva a lemez dalait. Ismételten tükröt tartva a világ felé."

FlegmA Akut punk-túra - Kapj a fejedhez