Interjú
RomEr - Sziva Balázs az elmaradó holnapi koncertről, a 25 éves jubileumi koncertkiadványról és a lelátói nótákról!
Írta: Slayer   
2020. március 13. péntek, 20:59

A Hadak Útja Kiadó gondozásában jelent meg a Romer 25 éves jubileumi CD+DVD kiadványa, digipak csomagolásban, amelyet tavaly március 15-én rögzítettek Budapesten, a Barba Negra-ban. A DVD-re a közel 2 órás buli teljes kép és hangfelvétele felkerül majd, a CD-re pedig egy 80 perces szerkesztett változat. Bónuszként a DVD extra része a koncerten elhangzó dalok korábbi videoklipjeit tartalmazza.

Bővebben...
 
Diktátor - Bő egy óra animal metal az Állatok, a Béke és Szeretet jegyében!
Írta: Slayer   
2020. március 12. csütörtök, 20:36

Négy új dal és 12 emblematikus régi Diktátor sláger élő verziója egy korongon

Decemberben jelentkezett legújabb – négy friss dalt, és tizenkét koncertfelvételt tartalmazó – albumával Magyarország egyetlen animal metal zenekara, a Diktátor. A hős kisteknős címet viselő, Nail Records logóval napvilágot látott CD meghökkentően egyedi kiállása hibátlanul passzol a belső tartalomhoz (és fordítva), hiszen a csapattól már megszokott (és el is várt) megfogalmazásban íródtak az új nóták is, a pont egy tucat élő track pedig végre teljes pompájában mutatja meg a kultikus banda erősségeit. A formáció vezetőjével, énekes/gitárosával, Derzsi Vezérrel készített interjúban főként erre a lemezanyagra és a számok, felvételek megszületésére fókuszáltunk, de a végletekig őszinte beszélgetés során az utóbbi időszakban lezajlott vérfrissítés okozta zenekar-megfiatalodásról, sőt még egy hamvába holt tervről is szó esett, természetesen nem megfeledkezve az idei esztendőre várható legfontosabbak felvázolásáról sem.

Bővebben...
 
Depresszió - Halász Feri az új anyag fogadtatásáról, a tavalyi szerencsétlen eseményekről és a jubileumi megmozdulásokról!
Írta: Slayer   
2020. március 05. csütörtök, 20:44

Mint korábban már írtunk róla, a Depresszió zenekar történetének legsikeresebb nyitását produkálta a szeptemberben megjelent “Nehéz szó” című új album, ami kevesebb, mint 3 hónap alatt érte el a platinalemez státuszt. A lemezbemutató turné tavaly őszi szakaszának legtöbb koncertje teltházzal zajlott le, tehát már nagyon lelkesen készül a zenekar a tavaszi folytatásra. Halász Ferenc énekes/gitárossal az új anyag fogadtatásáról, a zenekart tavaly ért balszerencsés eseményekről, illetve a jubileumhoz köthető megmozdulásokról beszélgetett Kiss T. Attila.

Bővebben...
 
Rudán Joe - Az A38 Hajós koncertről és TV felvételről, valamint néhány érdekességről!
Írta: Slayer   
2020. március 03. kedd, 20:18

Ma este, azaz, március 3-án az A38 Hajón lép fel Rudán Joe és akusztikus formációja, hiszen meghívást kaptak az M2 Petőfi TV Akusztik Legendák sorozatába, így tévéfelvétel is készül az eseményről. Ezt megelőzően, pénteken ennek nyilvános főpróbája zajlott a kozármislenyi művelődési házban. Az idén 10 éves Rudán Joe Akusztik mindkét jubileumi koncertjén több vendégzenésszel egészül ki Joe és Tóth László gitáros. Az interjút a kozármislenyi koncert előtt készítette Rudán Joe-val Kiss T. Attila.

Bővebben...
 
Ossian - Paksi Endre az eseménydús és elismerésekben bővelkedő időszakról!
Írta: Slayer   
2019. szeptember 16. hétfő, 09:04

Továbbra is maximális fordulatszámon az Ossian!

Még a Fővárosi nagykoncert és újabb önálló turné előtt beszélgetett Kiss Attila az Ossian főnök Paksi Endrével.

Bővebben...
 
ROAD 15… - Avagy így ünnepelnek Heves Megye Lordjai!
Írta: Slayer   
2019. szeptember 07. szombat, 17:35

Kiss Attila interjúja a zenekarral:

Az idei jubileumi év már eddig is elég húzós volt a domoszlói ROAD zenekar számára, a jubileumi tavaszi klubturnét követően – mikor is minden egyes állomáson, egy este két koncert programmal, egy akusztikus és egy best of műsorral is színpadra álltak – a nyáron végképp szana-széjjel játszották magukat a különböző fesztiválokon, határon innen és túl, mindeközben júliusban egy Best of válogatás albummal is megörvendeztették rajongóikat. Szeptember 7-én pedig a Barba Negra Trackbe érkeznek, hogy megünnepeljék a fővárosban is a 15. születésnapjukat. Molnár Máté énekes/basszusgitárossal Kiss Attila beszélgetett.

Bővebben...
 
Junkies - Szekeres András Dél-Koreáról, aranylemezről és a Tabu20 koncert pótlásáról!
Írta: Slayer   
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:26

Kiss Attila interjúja a zenekarral:

Ázsiában nem veszélyesek a társadalomra

Dél-koreai fesztiválfellépés, aranylemezzé nemesedett válogatásalbum, viharverte koncert újrázása – Negyedszázados a Junkies!

Az idén 25 éves csapat tavasszal egy régi klasszikusokat és új dalokat is tartalmazó válogatásalbummal jelentkezett, ami mostanra aranylemezzé nemesedett, két hete a dél-koreai Gangwon Rock Fesztiválon léptek fel, augusztus 31-én pedig a Barba Negra Trackben tartják a tavalyi Tabu20 viharvert koncert pótlását. Szekeres András énekessel Kiss Attila beszélgetett.

Bővebben...
 
Füzéri Bécy (God Shaped Devil, ex-Inside My Head) - Új élet, új ország, új zenekar, de az elszántság a régi!
Írta: Slayer   
2019. április 20. szombat, 12:57

2012 májusában készítettünk egy interjút a dunaújvárosi Inside My Head csapatával, az első nagylemezük, a The Dark Side Of Paradise megjelenése, valamint annak megturnéztatása kapcsán. Akkor a csapat gitáros/énekese Füzéri Bécy még lelkesen beszélt a zenekar jövőjéről, a készülő klipekről, hogy rövidesen már elkezdenek dolgozni a második album dalain, valamint, hogy a mára szintén megboldogult Casketgarden csapatával mennek ősszel egy pár állomásos turnéra. Nos mint tudjuk a tervek nem sokkal az interjú elkészítése után radikálisan megváltoztak. Bécy és a csapat dobosa Vódli Csabi nem sokkal később kiköltözött Angliába, míg a többiek itthon maradtak. Az elején még azt lehetett hallani, mindenki kiköltözik és majd ott folytatódik a történet, de nem így lett. Aztán pár évvel később Bécy összehozott egy új zenekart Manchesterben God Shaped Devil néven, amivel kb. előlről kezdhetett mindent, egy teljesen új közegben. A csapatban, ahol eleinte ő csak gitározott, rajta kívül még egy magyar srác található a basszusgitáros Borsi Lajos, míg a dobos Luke Ellwood az énekes pedig Tony Smith lett.  Ebben a felállásban jelent meg a bemutatkozó  EP-jük is, a Creator Of Sodom. Aztán úgy döntöttek Tony nélkül folytatják és Bécy visszaáll a mikrofon mögé. Hogy élőben még jobban megszólaljanak bevettek a csapatba még egy gitárost Matt Morris személyében. Az észak-angliai környéken már jó pár koncerten túl van a négyes, és ha minden igaz idén nyáron végre kijön az első nagylemezük is. Erről három dal már hallgatható a Youtube csatornájukon, köztük a klipesített 'Drowning Gravity'. Június 9-én pedig már az utolsó megméretésük következik, a Bloodstock fesztivál tehetségkutatóján, ha ott nyernek felléphetnek idén a patinás rendezvényen. Az eltelt évekről, a kiköltözésről, az okokről és a miértekről, az ottani és  hazai zenei helyzetről az Inside My Head végéről, valamint a God Shaped Devil megalakulásáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk a mindig lelkes hiperaktív frontemberrel.

Bővebben...
 
Kemencei Balázs (Stonedirt, Wall Of Sleep, Judas Best, AMD) - "Az undergroundban elért sikereket máshogy értékeljük"!
Írta: Slayer   
2019. január 06. vasárnap, 18:27

Még december első keddjén készítettem egy nem túl rövid interjút Kemencei Balázzsal, a Stonedirt, a Wall Of Sleep, a Judas Best és az AMD gitárosával. Mivel elég régóta ismerjük egymást elég  kacskaringós bezsélgetés kerekedett belőle, amiből aztán jó pár napig tartott kihámozni a konkrét interjú kérdésekre adott válaszokat, de mindenképpen megérte. Balázs már két évtizede zenél a hazai underground metal világában, jelenleg éppen négy zenekarban játszik, de tervez még ötödiket és hatodikat is és bizony elég sok mindenről van konkrét véleménye. Ezúttal főleg a Stonedirt és a Wall Of Sleep új lemezéről,a  csapatok körüli aktualitásokról, és egy kicsit önmagáról is faggattam.

Bővebben...
 
Huszti Gabi ( King Furia, Sonic Rise) - A King Furia létrejöttéről és a Sonic Rise jelenlegi helyzetéről!
Írta: Slayer   
2017. augusztus 13. vasárnap, 13:56

Ma este debütált a zombai King Furia háromdalos bemutatkozó EP-je 'The End Of The Golden Age' címmel az anyag a zenekar bandcamp oldaláról ITT! ingyenesen letölthető. A Sonic Rise háromnegyedét, Huszti Gábor és Deér Gábor gitárosokat valamint Bodor Marcell dobost is a soraiban tudó csapat kiegészült a volt Sirens Chant énekes Balogh Márkkal és a bőgős Létai Péterrel, így alakult ki a csapat felállása. A cél a kezdetektől fogva egyfajta örömzenélés volt, bármilyen műfaji megkötések nélkül, így egy eléggé eklektikus, ám mégis teljesen befogadható zenei egyveleget olvasztott önmagába a csapat, egy kis atmoszférikus zene, egy kis modern core-ság, de van itt régisulis black metal csak úgy Celtic Frostosan, a dalok azonban mégsem káoszba torkollanak hanem igencsak hallgattatják magukat, és tele vannak megjegyezhető dallamokkal, na persze ne gondoljon senki Bon Jovis megadallamosságra, inkább a Kvelertak féle vonal a mérvadó, csak máshonnan megközelítve. A csapat mellalkulásáról, a jelenlegi és a jövőbeni terveiről, valamint a Sonic Rise helyzetéről is kérdeztem Huszti Gabit a King Furia és a Sonic Rise gitárosát.

------

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6