Molics Zsolti - A MAHASZ lista élén nyitott az emléklemez!
Írta: Slayer   
2022. augusztus 05. péntek, 22:12

A Mahasz Top 40-es albumlista első helyén található ezen a héten a H-Music Hungary által összehozott Molics Zsolti emléklemez, 'At utolsó szó jogán'. Július 24-én lezajlott az emlékkoncert is, amely egyben a Cool Head Clan búcsúkoncertje is volt.

A Molics Zsolt emléklemezt összehozó, megjelentető, valamint az emlékkoncertet szervező H-Music Hungary közleménye, annak kapcsán, hogy 'Az utolsó szó jogán (Molics Zsolt emlékére) album a MAHASZ Album Top 40 slágerlista első helyén nyitott:

"Szerencsére sokszor büszkélkedhetünk szép MAHASZ lista eredményekkel, de a friss TOP 40-et látni különösen szívmelengető.

https://slagerlistak.hu/top-40-album-dvd-es.../2022/30

Molics Zsolt barátunk emléklemeze a lista élén, további 3 meghatározó albuma, a pályafutásást átfogó Molicsrock: Ötvözet, a klasszikus Sámán dalokat összegyűjtő kiadványunk és az egyik legjobb Cool Head Klan anyag a Benzin és Vér is belefért az élbolyba.

Mindez Zsolti zenészbarátai nélkül és persze nélkületek, a magyar rock és metal zenék fanatikus közönségének keménymagja nélkül nem jöhetett volna létre! Szerencsére Zsolt életében is sok CHK lemezt vittünk albumlistás sikerre és sikerült a Sámán örökséget is méltó módon megörökíteni, sőt a hőskorszak csak demós fevételeiből is tudtunk dögös stúdióanyagokat rögzíteni, így van Classica és Moby Dick is Zsolti hangjával minőségi felvételen, tehát az életmű viszonylag kerek, ezt sikerült most méltó módon megkoronázni.

Palancsa Gábor és Ángyán Tamás fantasztikus munkát végzett a lemezen, összeszedve, megmentve Molics Zsolti készülő ötleteit, csodás dalokká formálva őket. Befejezték, megírták Zsolt utolsó albumát, fantasztikus énekes és zenészgárda vendégségével. Hasonlóan komoly munkát tettek a koncertbe a Cool Head Klan utolsó felállásának tagjai: Hornyák Balázs, József Forgács és Robert Szilárd Forgacs, akik Zsolti egykori zenésztársaiból, pályatársaiból, barátaiból kovácsoltak egyszeri és megismételhetetlen ötvözetet egy emlékezetes Barba Negrás búcsúkoncert erejéig.

Köszönjük minden résztvevőnek akár az albumon, akár a koncerten, akár mindkét projektben adta a hangját, hangszeres tudását, szívét a közösbe: Ángyán Tamás, Bäck Zoltán, Bankó Attila, Barbaró Attila, Beke Márk, Csiszér Levente, Forgács Joe József, Forgács Róbert Roba, Gőbl Gábor, Hirlemann Bertalan, Hornyák Balázs, Hornyák Péter, Jülek Erik, Jung Norbert, Király Zoltán, Koncz Tibor, Koós József, Kovács Attila, Kozák Péter, Kőrös Tamás, Lévai Hangyássy László, Lőrincz Tibor, Mezőfi József, Molnár Imre, Molnár Péter Stula, Németvölgyi Norbert, Pálfi Tamás, Pálosi Róbert, Petrás János, Ráduly Levente, Rudán Joe, Samay Balázs, Schmiedl Balázs, Schmiedl Tamás, Schrott Péter, Sipos Barnabás, Sipos Péter Sipi, Szijártó Zsolt, Szűcs Tüdő Attila, Talabér Gábor, Utasi András, Vincze Róbert, Wéber Attila (reméljük senki nem maradt ki, szólajatok ha mégis).

Valamint nektek, hogy velünk voltatok, büszkék vagyunk, hogy Zsolti ránk bízta az életművét és együtt búcsúzhattunk el! "

Az utolsó szó jogán az online platformokon:

https://songwhip.com/molicszsoltemlekere/az-utolso-szo-jogan

A CD előrendelhető:

https://shop.hmusic.hu/.../az-utolso-szo-jogan-molics.../


H-Music Hungary:

"A H-Music és a Barba Negra felkérésére PPO Presents Hungary és a Szénégető Richárd (Ric$Cast) segítségével a próbán muzsikáló zenészeket kérdeztük Zsoltival kapcsolatos emlékeikről, sztorikról. Dőltek a poénok, a megható mondatok és persze a tények! Egy fél filmnyi anyag állt össze - ez egyelőre egy kedvcsináló a koncerthez, de előbb utóbb a teljes film is elérhető lesz, amiben természetesen további zenésztársak, kollégák, barátok is megszólalnak majd, archív anyagokkal és koncerten készült felvételekkel megtűzdelve."

A riportban megszólal:

Hangya (Sing Sing, Zorall)

Barbaró Attila (Junkies, Zorall)

Forgács József (Cool Head Klan)

Bankó Attila (Kárpátia, Független Adó, Cool Head Clan)

Samay "Samu" Balázs (Popgressive)

Forgács Róbert (Cool Head Klan)

Ráduly Levente (Szkítia)

Mezőfi József (Omen, Akela, Cool Head Clan)

Koncz "Bonca" Tibor (Cool Head Klan, Mamut)

Szabó Zoli (Cool Head Clan, Stress)

Koós Joci (Cool Head Klan)

Hornyák Peti (Sámán, Ossian)

Jülek Erik (Cool Head Clan)

Utasi András (Cool Head Klan)

Kozák PT Péter (GT Project)

Ángyán Tamás (Cool Head Klan, Mamut)

Molnár Péter "Stula" (Omen, Crazy Granat)

Szűcs "Tüdő" Attila (Sámán)

Wéber Attila (Sámán)

Szénégető Richárd (Ric$Cast)

Hornyák Balázs (Cool Head Klan, Sámán, Mamut)

Németvölgyi Norbert (Cool Head Klan)

Molnár "Dickinson" Imre (Sámán, Irigy Hónaljmirigy)

Sipos Péter (Triász, Irigy Hónaljmirigy)

Zsolt a '80-as évek közepén a Sámán énekeseként vált ismertté, egy rövid ideig a Moby Dickhez is csatlakozott, de megfordult a Classicában és a Senecában is, majd 1998-tól a Cool Head Clan – 2008-tól Cool Head Klan –, illetve később a Mamut élén folytatta pályafutását. A közel két tucat közreműködő részvételével elkészített lemezen a bónuszként felcsendülő Az Úr van itt című tételben Zsolt hangja hallható.


Tracklista / előadók:

01. Farkas (Rudán Joe - ének / Ángyán Tamás - gitár / Szijártó Zsolt - gitár / Kovács Attila - gitár / Pálfi Tamás - gitár / Kőrös Tamás - basszusgitár / Beke Márk - billentyű / Talabér Gábor - dob)

02. Tűzből születő (Molnár Péter Stula - ének / Wéber Attila - gitár, basszusgitár / Hornyák Balázs - dob)

03. Ennyi jár (Ráduly Levente - ének / Ángyán Tamás - gitár, dob / Forgács József - gitár, basszusgitár)

04. Nem a halál (Kozák Péter - ének / Koós József - gitár, basszusgitár / Vincze Róbert - dob)

05. Lement a nap (Petrás János - ének, basszusgitár / Sipos Barnabás - gitár / Pálosi Róbert - dob, billentyű)

06. Ami újra tiéd (Kozák Péter - ének / Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár, dob)

07. Csak lőj (Schrott Péter - ének / Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár / Hornyák Balázs - dob)

08. A Föld gyermeke (Molnár Péter Stula - ének / Wéber Attila - gitár, basszusgitár / Hornyák Balázs - dob)

09. Az utolsó szó jogán (Rudán Joe - ének / Ángyán Tamás - gitár, basszusgitár, dob)

10. Az Úr van itt (eredeti cím: The Lord Thy God) (bónusz)


Online elérhetőségek:

https://www.facebook.com/CoolHeadKlan

https://www.facebook.com/Molics-Zsolt-1543429422541665

https://www.facebook.com/classicabandhu

 
topmenu