Lemezmegjelenés: Eric Clapton - Nothing But The Blues
Írta: Slayer   
2022. június 12. vasárnap, 20:32

A tizenhétszeres Grammy-díjnyertes brit gitáros, énekes és zeneszerző, Eric Clapton kiadja ’Nothing But The Blues’ című lemezét és dokumentumfilmjét. A korong többféle formátumban megjelenik, köztük Super Deluxe limitált kiadású dobozos készletben, két LP-n, CD-n, Blu-ray-en, DVD-n és digitálisan is elérhetővé válik 2022. június 24-től.

A filmet – amelyet 1995-ben egyszer sugároztak az USA-ban és Emmy-díjra is jelöltek – a régóta várt hivatalos bemutatóhoz 4K minőségre frissítették. Producere a világhírű Martin Scorsese volt, és egy mélyinterjút is tartalmaz Claptonnal, amely során a blues iránti szerelme mellett arról is beszél, hogy milyen intenzív hatást gyakoroltak zenéjére olyan legendák, mint Muddy Waters és BB King.

Eric Clapton - Have You Ever Loved A Woman (Live from the Fillmore)

Az azonos című, több mint egy óra hosszú albumon pedig eddig még kiadatlan élő koncertfelvételek hallhatók, melyeket 1994-ben rögzítettek a legendás gitárvirtuóz ’From The Cradle’ című turnéja során. A kiadványok középpontjában Clapton blues-örökzöldjei mellett kevésbé ismert dalok is szerepelnek. A hanganyagokat régi társproducere, Simon Climie keverte újra az eredeti többsávos felvételekből.

Eric Clapton - It Hurts Me Too

A Super Deluxe kiadás tartalmazza a dokumentumfilmet Blu-rayen, a hangfelvételeket két LP-n és CD-n, illetve egy bónusz CD-t négy extra számmal: „Driftin'”, „County Jail Blues”, „Kid Man Blues” és „It's Too Bad”. Ezenkívül egy exkluzív keményfedeles könyvet és emléktárgyakat, köztük egy sorszámozott litográfiát, 12×24-es posztert, Clapton gitárhúrkészleteit, egyedi gitárpengetőket és egy exkluzív kendőt.

www.ericclapton.com


 
topmenu