Lemezmegjelenés: Neil Young - Citizen Kane Jr. Blues - Live, Dorothy Chandler Pavilion 1971, Royce Hall 1971
Írta: Slayer   
2022. május 07. szombat, 20:36

Neil Young pénteken folytatta archív felvételeinek kiadását, amely tavaly ősszel kezdődött a Carnegie Hall 1970 megjelenésével. Az újdonság fókuszában három történelmi koncert áll, amelyek a ’70-es években készültek, és mind meghatározóak a legendás előadó életében.

A Citizen Kane Jr. Blues – Live egy szólóakusztikus meglepetés- előadás, amelyre egy 1974. május 16-ai Ry Cooder műsort követően került sor, és amelyen olyan ikonikus szerzemények csendültek fel, mint az „On The Beach”. Az album címe Neiltől származik, aki ezzel mutatta be a nyitódalt, amelyből később a „Push It Over The End” lett. Az eredeti bootleg-et helyreállították és feljavították a hangzását, hogy a hallgatók a lehető legjobb hangélményhez jussanak.

A Dorothy Chandler Pavilion 1971 egy szólóakusztikus műsor, amelyet 1971. február 1-jén vettek fel – Neil az előadás során énekel, gitározik, zongorázik és szájharmonikázik is. Ez volt az előadó 1971-es szólóturnéjának záróestje, amelynek keretein belül olyan nagysikerű koncertalbumokat rögzítettek, mint a nagyon kedvelt ’Massey Hall’ és ’Young Shakespeare’. Ekkor játszott Neil először élőben szájharmonikán. A kiadvány 15 számot tartogat, köztük az „On The Way Home”, a „Heart of Gold”, a „The Needle And The Damage Done” és a „A Man Needs A Maid” című szerzeményeket.

A Royce Hall 1971-t január 30-án vették fel a Los Angeles-i UCLA campusának gyönyörű Royce Halljában Neil 1971-es szólóturnéjának vége felé. Ebben a 16 gyöngyszemből álló akusztikus anyagban Neil gitáron, szájharmonikán, zongorán is játszik, illetve énekel. Az album producere és keverője a The Volume Dealers (Neil Young és Niko Bolas), és olyan darabok szerepelnek rajta, mint a „Journey Through The Past”, az „Ohio”, a "Don’t Let It Bring You Down” és a „Love In Mind”.

https://neilyoungarchives.com/

 
topmenu