Már 400-nál is több amatőr és profi zenész jelentkezett Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjára!
Írta: Slayer   
2021. május 30. vasárnap, 19:47

Idén Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, melyre már több mint 400-an jelentkeztek. A korábbi években Szegeden 400-an, Kecskeméten 500-an zenéltek együtt a CityRocks rendezvényein.

Legyél tagja Te is Magyarország legnagyobb rockzenekarának! - CityRocks 2021 Dunaújváros

A 2021-es dunaújvárosi rock-flashmobra elindult a jelentkezés, és már 400-nál is több amatőr és profi zenész regisztrált. Az eddigi koncerteken – Szegeden és Kecskeméten – a legfiatalabb résztvevő 6, a legidősebb 71 éves volt.

Billy Idol - White Wedding - 400 musicians rock flashmob - CITYROCKS cover

Bikini - Mielőtt elmegyek - 500 musicians rock flashmob - CITYROCKS cover

A profi zenészek mellett voltak kisiskolások, tinédzserek, többgyerekes anyukák, apukák vagy akár a nyugdíjhoz közelítő rutinos rockerek, otthon saját örömükre zenélők és a munka mellett egy vagy több bandában játszó félhivatásosok is. A szervezők alapvető célkitűzése – az élő zene népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

„Elképesztő élmény és kohézió ez az egész. Nem beszélve arról, hogy maga a produkció is fejlődik, mind a koncerteken részvevő zenészek létszámban, mind a filmjeink nemzetközi internetes megtekintéseinek számában. Nincs olyan szeglete a világnak, ahová nem jutottunk volna el a videóinkkal. A CityRocks eddigi koncertfilmjeit világszerte 130 milliónál is többen nézték meg a saját oldalainkon, illetve a partner tartalomszolgáltatók közösségi felületein. Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hazánk hírét visszük a világba, de igazán arra vagyunk büszkék, hogy egy elképesztő közösségfejlesztés megy végbe a rockzenei vonalon. Több mint 2500 zenésszel vagyunk már szinte napi kapcsolatban. Az elmúlt egy évben, amióta a járvány miatt nem lehetett élő koncerteket tartani, a hazai és külföldi zenészbarátainkkal több karantén koncertfilmet is készítettünk. De az igazi élmény az, amikor élőben zenélünk együtt." – mondta Gajda Ferenc a CityRocks főszervezője.

A szervezők az óriászenekarba énekesek, gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését várják. A szervezők hangszeres oktatóvideókat is készítenek, így a rutintalanabb zenészeknek is lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre, és arra, hogy valódi élményt szerezzenek maguknak a részvétellel. A nagyzenekarba tehát a profik mellett bátran jelentkezhetnek amatőr zenészek, sőt, olyanok is, akik eddig csak otthon, egyedül játszottak.

„Az egésznek van egy egymást töltő felszabadult hatása. Amikor a több száz zenész együtt zenél, akkor az egy iszonyatos energiabomba, semmivel nem összehasonlítható érzés. A számokat úgy választottuk ki, hogy azok mindenki számára könnyen eljátszhatók legyenek és a helyszínen tényleg egy felszabadult örömzenélés lehessen. Évről évre csinálunk oktatóvideókat. Minden hangszernél külön kisfilmek készülnek, amelyeket elküldünk a felvételt nyert előadóknak. Az énekesekre pedig külön gondoltunk, a helyszínen egy nagy ledfalra kivetítjük a szöveget. Azért, hogy a több száz zenész ne csúszkáljon el, rádiós fejhallgatóba ütemjelet kapnak – mondta Hímer István zenei rendező.

A CityRocks nagyzenekarába bárki jelentkezhet. Aki részt venne, annak csak egy kisvideót kell küldenie magáról vagy zenekaráról, ahol zenélnek. Akik felvételt nyernek, azok e-mailben kapják meg a további információkat és a koncertműsor oktatóanyagait.

A dunaújvárosi rendezvényt 2020. júliusában tartották volna, de a járványhelyzet akkor keresztbe húzta a számításokat.

„Nagyon bízom benne, hogy idén valóban megrendezhető a CityRocks. Nagyon hiányzik már az embereknek, hogy koncertekre, szabadtéri kulturális eseményekre mehessenek. Az elmúlt időszakban mindenki kiéhezett a rendezvényekre. Dunaújvárosban nagyon sokan szereik a könnyűzenét, több híres zenész és zenekar is innen származik. Nagyon szeretném, ha a dunaújvárosiak közül is sokan csatlakoznának az óriászenekarhoz” – mondta Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere.

A dunaújvárosi koncertprogram:

MEDLEY - AC/DC (Back in Black) Black Sabbath (Iron man) Led Zeppelin (Heartbreaker)

BLINK-182 - ALL THE SMALL THINGS

BRYAN ADAMS - SUMMER OF 69

AMY WINEHOUSE - REHAB (rock cover)

PINK FLOYD - ANOTHER BRICK IN THE WALL (rock cover)

LINKIN PARK - NEW DIVIDE

DEPRESSZIÓ – NEM AKAROK ELSZAKADNI

TANKCSAPDA – A ROCK & ROLL RUGÓJA

REPUBLIC – NEKED KÖNNYŰ LEHET

QUIMBY – HOPPÁ!

Az óriászenekarba http://cityrocks.hu/ weboldalon jelentkezhet mindenki, aki előadóként szeretne részt venni.

Az augusztus 21-i rendezvény ingyenesen tekinthető meg.

 

CityRocks online:

http://cityrocks.hu/

https://www.facebook.com/cityrocksproductions/

https://www.youtube.com/channel/UC1QxuRFG90o8vBj2MmPb1sQ

 
topmenu