Exodikon - Megjelent az 'Árnyam útján' nagylemez, homokanimációs videó készült a címadó dalhoz!
Írta: Slayer   
2021. április 30. péntek, 19:19

Megjelent az Exodikon első nagylemeze! A kilenc tételes ”Árnyam útján" album zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok. A Christian Epidemic (és Cryptic Remains) gitáros Borhidi Gábor Bálint és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart. Az album a H-Music gondozásában látott napvilágot. Első körben pedig a HammerWorld magazin májusi számának CD mellékleteként lehet hozzájutni. A megjelenés alkalmából egy új homokanimációs klipet is kihoztaka  fiúk a címadó dalra. Az album záró tételéhez, 'Az elmúlás kútja'-hoz pedig már korábban kihoztak egy szöveges videót, amit a lemezborítóért is felelős Száraz Bence készített el.

“Számunkra is hihetetlen, de eljött végre ez a nap is: Megjelent az első nagylemezünk, az Árnyam útján! Köszönjük a H-Musicnak a bizalmat! Aki szeretné beszerezni első kézből az anyagot, az a legfrissebb HammerWorld magazin CD mellékleteként tudja ezt megtenni az újságárusoknál.

A megjelenés apropóján egy új klipet is bemutatunk, amely a címadó számhoz született. Rendhagyó módon a videó homokanimációval készült, ami nagyon jól visszaadja a dalban is felmerülő hangulati változásokat és árnyjátékokat. Remélem ti is annyira elégedettek vagytok a végeredménnyel, mint mi! Köszönjük a munkát Végh Lajos képzőművésznek!” - üzente a zenekar a megjelenés kapcsán.

Exodikon - Árnyam Útján

Az “Árnyam útján” lemez az online felületeken:

songwhip.com/exodikon/arnyam-utjan

Az albumot nyitó címadó tételben megfogalmazott érzésekről és gondolatokról dióhéjban:

“Tudatunk mélyén található egy olyan, elszigetelt réteg, amelyet nem szívesen nyitunk fel, mert félünk, hogy mit találunk benne, és mit okozunk ennek az ajtónak a kinyitásával. Mi ezt az ajtót rúgjuk be ezzel a dallal és albummal, és rászabadítjuk az ajtó mögött rejlő egzisztenciális kérdéseket, frusztrációt és dühöt a hallgatókra. Egy sötét utazásra hívunk mindenkit elménk fekete lyukában!”

Az Exodikon zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic (és Cryptic Remains) gitáros Borhidi Gábor Dávid és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart. Elsőként az új albumot záró, "Az elmúlás kútja" című dalhoz készült szöveges videó, mely a lemezborítóért is felelős Száraz Bence munkája.

Exodikon - Az Elmúlás Kútja

A death/black metal banda még 2004 szeptemberében alakult, eddig viszont egy demót (“Indulattól irányítva” - 2007) és egy EP-t (“Végtelenbe zárva” - 2011) adtak ki.

Az EP kiadását követő turnéidőszakot követően egy hosszabb passzív periódus következett. Végül egy évvel ezelőtt jutottak arra a döntésre, hogy az elmúlt 10 év árnyakkal övezett útját lezárják, és elszánják magukat az első nagylemezük felvételére. Nem volt tökéletes az időzítés, hiszen épp egy évvel ezelőtt köszöntött be a jelenlegi bekorlátozott élethelyzet. Ez új kihívást jelentett, és lassította a folyamatot, de végül a viszontagságos időket átvészelve sikerült végleges formába önteni a lemezt.

“A felvételekben több stúdió is a közreműködött. Az ének felvétel és a gitár reamp a Bresaola Studios Budapest-ben történt Nóniusz Gábor segítségével, a dob, basszus, mix és master munkálatok pedig a No Silence Studiosban zajlottak, Simon István vezetésével. Köszönjük szépen mindkettőjüknek a munkát! A borítót Száraz Bence készítette, aki az album hangulatát és gondolatvilágát hűen tükröző monokróm színvilágú alkotást nyújtott át számunkra és ezért hatalmas köszönet illeti! A dalok szövegvilágában nincs összefüggő koncepció, az egyedüli kapcsolat közöttük, hogy mindegyik az emberi elme sötét oldalainak kivetüléseit önti valamilyen formába.” - tette hozzá Pósfai József gitáros-énekes.

Exodikon - Árnyam útján

2021. - H-Music

01. Introverzió

02. Árnyam útján

03. Önpusztító látomás

04. Oximoron

05. Öntudatlan

06. Kiürülve

07. Az univerzum tükre

08. Tudatfeletti

09. Az elmúlás kútja


Exodikon tagsága:

Pósfai József - gitár, ének

Borhidi Gábor Dávid - basszusgitár, ének

Pósfai Ferenc - gitár

Hekele Attila - dob


Exodikon online:

facebook.com/exodikon


 
topmenu