1.Kárpát-medence Fesztivál - Határon túli kötődésű zenekarok az A38 négynapos koncertsorozatában!
Írta: Slayer   
2020. szeptember 26. szombat, 17:13

2020. november 5-8.

November 5-től kezdve négynapos koncertsorozatnak ad otthont az A38 Hajó: határon túli kötődésű zenekarok lépnek a fedélzetre. Az 1 Kárpát-medence Fesztiválra erdélyi, felvidéki és vajdasági fellépők érkeznek - közülük többen visszatérőként. A Koncertteremben köszönthetjük a trendhagyó irodalmi megzenésítésekről ismert Kávészünet zenekart, a Kossuth-díjas Szarka Tamást, a hegedűvirtuóz Lajkó Félixet és az underground Jóvilágvan formációt. Az étteremben is a dallamoké a főszerep: az erdélyi sZempöl és FUNKorporation, valamint a felvidéki Estendøn és a moldvai csángót játszó Tindia mutatkozik be.

Tindia

A zene mellett a képzőművészet és az irodalom is teret kap: kiállításmegnyitóval kezdődik a hét, majd a PIM az A38 Hajón sorozatunk a fesztivál mind a négy napján bónusz esttel jelentkezik a Kiállítótérben. A fesztivált az NKA támogatja.

Klasszikus és kortárs költők műveivel, valamint saját szövegű versátiratokkal indítja a fesztivált november 5-én a Kávészünet. Modern, dinamikus hangzással hidat képeznek a popkultúra és az irodalom közt. Előttük a nyáron második lemezüket bemutató erdélyi-budapesti rockzenekar, a Loyal, valamint a kolozsvári A Csajod zenekar melegíti a színpadot.

Kávészünet

A Tindia zenéje legalább annyira moldvai népzene, mint egy belső zarándokút: minden dalban ott van a visszafogott nőiség misztikuma és az elköteleződés a csángó zenei kultúra iránt. Öt Budapesten élő lány alapította a zenekart, november 6-án az A38 Hajón szólal meg sajátosan egyedi zenéjük. Előttük a farnadi Estendøn (ejtsd magyarul: estendőn) zenekar kalauzolja el a hallgatóságot a különböző zenei stílusok tengerére.

November 7-én a sepsiszentgyörgyi sZempöl Offchestra érkezik az elektronikai alapokra épített a jazzel, balkánnal, drum and bass-szel kevert őrületével. A hangulatot a szintén erdélyi FUNKorporation alapozza meg az Étteremben. A Koncertterembe Lajkó Félix tér vissza.

Jóvilágvan

Zárásképp, november 8-án, a Koncertteremben négy produkció követi egymást. NOÉMO levendula-popja indítja az estét, majd a felvidéki Jóvilágvan érkezik a színpadra. Az underground zenekar a pszichedélia legmélyebb bugyraiból az éteri szépségig nyújtózkodik dalaiban. Szarka Tamás és zenekara koncertje után Dj Palotai ütemeivel búcsúzhatunk az 1K Fesztiváltól.


1. Kárpát-medence Fesztivál

2020. november 5-8.

Határon túli kötődésű zenekarok az A38 négynapos koncertsorozatában A38 Hajó

Petőfi híd budai hídfő

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

A38 online:

A38 honlap

A38 Facebook 

A38 YouTube 

A38 Instagram 

A38 Spotify

A38 Twitter

 
topmenu