Divided - Dalpremier: [futurenation]; elindult a “Behind Your Neon Eyes” lemez előrendelése!
Írta: Slayer   
2020. június 26. péntek, 19:26

"A legjobb Def Leppard-dal, amit a zenekar sosem írt meg." - Jessy Switchblade (Deadline)

"A banda, akik egy bizonyos synth felett nem mennek egy bizonyos synth alá!" - Nagy Viktor (Mihaszna Film)

"Nem lehet 2020-ban AORsci-fi lemezt csinálni! Divided: fogd meg a söröm!" - Kovács Tak Péter

Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva - a futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű. A “Behind Your Neon Eyes” garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is. A “Behind Your Neon Eyes” több hazai és nemzetközi vendéggel készült, többek között Björn "Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork, stb.) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A lemez zseniálisan szép borítóját Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt. A korongról már meg is hallgatható az első friss dal, a [futurenation].

divideD - [futurenation]

Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról:

“A dal egy igazi koncertnyitásra termett arénahimnusz, már a felvételeknél is kisebb tömeggel vettük fel a csordavokálokat, a produkciós munka során pedig igyekeztünk a klasszikus, Mutt Lange nevével fémjelzett hangzáshoz olyan közel kerülni, amennyire csak a lehetőségeink engedték. A vokálok kidolgozásában nagy segítségünkre volt Gellér Tomi barátunk, akivel a Rockstars Not Dead projektben a 80-as évek klasszikusait állítjuk színpadra, ő a vokálok mellett a refrén énektémájához is sokat hozzátett, így kelt életre ez a szörnyeteg, amiben kereszteződik a 80-as évek arénarockja a mai, modern hangzással.

Minden zenekarnak szüksége van olyan dalokra, amik definitívek, ha valaki meghallja, akkor egyből az ilyen karakteres, védjegyszerű dallal tudja azonosítani a zenekart. A debüt lemeznél úgy gondoltuk, hogy az Ends Of Earth ilyen, viszont most ezzel talán még közelebb kerültünk ahhoz, hogy nálunk is megszülessen "A" Divided dal, amivel azonosítani tudnak bennünket. A future nation pedig a közönségünkre használt mottó, egy himnusz tőlünk nekik, róluk.”

A “Behind Your Neon Eyes” a zenekar második nagylemeze, és a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként lehet majd kapni teljes booklet-tel együtt. A korong mától előrendelhető 500 db-ra limitált digipak CD változatban, a szimpla (műanyagtokos) verziótól eltérő frontborítóval, 10 oldalnyi széthajtható (leporello) booklettel, csomagban akár pólóval, poszterrel és kitűzővel.

“Behind Your Neon Eyes” előrendelés:

https://hammerband.hu/divided/

 

Online előrendelés (Spotify / iTunes / Apple Music / Deezer)

https://backl.ink/142563474

 

 A Divided 2015 óta van jelen a magyar zenei színtéren, stílusukat, az arenacore-t a ‘80-as években gyökerező, fülbe ragadó refrének, a synthwave, szintipop, modern elektronikus és indusztriális elemek, valamint a slágeres, fogós rock/metal zenei alapok keveredése adja.

Debütáló nagylemezük, a “Modulus” 2017 novemberében jelent meg 12 dallal. A lemez erősen épít a hangulatteremtésre, az elektronikus elemek egy sivár jövőképbe helyezik a hallgatót. A hamarosan megjelenő “Behind Your Neon Eyes” lemez ehhez képest neonfénnyel tarkított retrofuturista világba repít, ahol sokkal hangsúlyosabbak a stadionrockos elemek és a retrowave irányzat által újra felfedezett meleg, analóg szintetizátorhangzások.

Élő koncertjeik igazi látványszínházként funkcionálnak, a színpadi megjelenés sci-fi filmeket idéz a látványos jelmezekkel, a dinamikus előadás pedig igazi partihangulatot teremt a zenével szorosan összefonódó háttérvetítéssel.

Divided: Behind Your Neon Eyes

2020.07.03. // NAIL Records (HMR Music Kft.) // NAILCD317

01. Descent

02. Roll Out

03. Don't Turn Away

04. [futurenation]

05. Meteorite (feat. Björn “Speed” Strid - Soilwork / The Night Flight Orchestra)

06. Follow You

07. Space Samurai

08. The Last Starfighter

09. Teknoskeptic

10. Beam Me Up

11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz - Pyogenesis)


Divided tagok:

Brother Belmont - ének

psyKlone - gitár, elektronika

Void - gitár

Sol - basszusgitár

Stalkher Jr. - dobok

 

Divided online:

https://www.facebook.com/dividedofficial/

http://dividedband.com/

 
topmenu