Romer & Carpathian Brigade - Lángba borult a Hősök tere Trianon 100. évfordulóján!
Írta: Slayer   
2020. június 05. péntek, 20:12

Magyarország egyik legnépszerűbb nemzeti rock zenekara, a Romer, és válogatott szurkolótábora, a Carpathian Brigade együttműködéséből látványos videó született a trianoni békeszerződés századik évfordulójára. A száz résztvevő bevonásával összehozott kisfilm aláfestő zenéje az együttes hamarosan megjelenő “Diktátum rock requiem” című albumán szereplő “Koronás címer a szíved felett” szimfonikus verziója.

Trianon100 – A Carpathian Brigade megemlékezése

A csapat frontembere, Sziva Balázs a friss lemezanyagról:

“A Romer negyedszázados története során számos dalt írt ebben a témában. Ezek álltak össze egy monumentális, egybefüggő 65 perces művé, rock requiem formájában, amelyben komolyzenei és népzenei hangszerelések, valamint Vári-Kovács Péter színművész szívhez szóló szavalatai adnak új értelmezést a tőlük megszokott stílusnak.”

A friss kiadvány a HammerWorld magazin következő számának mellékleteként lesz kapható, amely jövő héttől 990 Ft-os áron kapható lesz minden újságosnál, hírlapot árusító benzinkúton és bevásárlóközpontban. A lemezről legutóbb a “Magyarok szép hazája” című dalt tette közzé a zenekar videoklippel együtt:

Romer - Magyarok szép hazája

"A megfilmesített dal eredetileg egy 1943-as magyar mozifilm, a Kerek Ferkó főcímzenéje volt. Ezúton köszönjük a videoklip elkészítésében nyújtott segítséget a Dextramédia Stúdiónak, akik rendelkezésünkre bocsátották a történelmi Magyarország tájairól készített csodás felvételeiket!" - mondta korábban Balázs a dallal kapcsolatban.

Romer kiadványok rendelése a zenekar hivatalos honlapján:

www.romantikuseroszak.hu/bolt/