John Garcia - A stoner rock hangja új lemezét mutatja be február 3-án az A38 Hajón!
Írta: Slayer   
2019. január 13. vasárnap, 20:31

Kyuss, Slo Burn, Vista Chino ‒ ha csak ennyit mondunk, akkor is azonnal világos lesz, hogy a stoner alapvető alakja érkezik az A38 Hajóra. John Garcia e zenekarok alapítójaként, hangjaként és frontembereként megkerülhetetlen harminc éve, és február 3-án aktuális zenekara, a Band of Gold élén lép fel Budapesten, hogy bemutassa egészen friss, pár napja megjelent új nagylemezét!

Pont harminc éve történt, hogy négy jóbarát, egy bizonyos Josh Homme, Brant Bjork, Chris Cockrell és John Garcia zenekart alapított. A Kyuss rocktörténeti fontosságú jelenség lett, a városról, ahol alapították, műfajt neveztek el, az énekes Garcia jellegzetes, Robert Plantet, Bernie Shaw-t idéző orgánuma maga lett a stoner rock hangja. Azóta is rengetegen próbálják másolni, utánozni, lelopni, de a mai napig csak egyetlen, egyedi és hamisítatlan John Garcia van.

Pár év alatt az egók szétfeszítették a Kyusst, Homme igazi mainstream sikert varázsolt a stonerből a Queens Of The Stone Age élén, Garcia pedig több zenekart is alapított, és rengeteg produkcióban működött közre a Danko Jones-tól és a Karma To Burn-től a Crystal Method-ig (!).

JOHN GARCIA - Jim's Whiskers

Garcia sosem akart szakítani és sosem szakított a stonerrel ‒ a mai napig megmaradt annak az önazonos arizonai desert arcnak, akinek a hangjától leomlanak a falak. A Kyuss-örökséget sem tagadta meg (sőt, időnként a pereskedésig ragaszkodott hozzá), két évvel ezelőtti lemezén visszafogott akusztikus hangszerelést adott a Kyuss daloknak. Mostanában visszatért a fejletépős, masszív riffes stoner himnuszokhoz. Alig pár napja megjelent új lemezén, új zenekarával nagyobb formában van, mint valaha. A stoner rock hangja Band of Gold nevű zenekarával február 3-án koncertezik az A38 Hajón!

John Garcia & The Band Of Gold (USA)

Dead Quiet (CAN)

2019. február 3., vasárnap 20:30

A38 Hajó Koncertterem Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 5.900 Ft, elővételben: 4.900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Szólóemezek

John Garcia, 2014

The Coyote Who Spoke in Tongues, 2017

John Garcia and The Band of Gold, 2019

JOHN GARCIA - My Everything

Facebook 

Instagram 

YouTube 

Spotify 

Bandcamp 

Soundcloud 

Twitter