Borders of Byzantium - Szöveges videóval érkezett az új dal: Fortified
Írta: Slayer   
2019. január 11. péntek, 20:35

A “Carousel” kislemez után most a “Fortified” című új dallal, és a hozzá készült szöveges videóval jelentkezett a BORDERS OF BYZANTIUM, akik továbbra is Odyssey című új nagylemezük utómunkálataival vannak elfoglalva, ami március 8-án fog megjelenni digipak formátumban az EDGE Records gondozásában.

A lemezről eddig két dal jelent meg, az egyik az “Odyssey (I’ll Take My Path)”, az album címadó dala, mihez egy videoklipet is forgattak, illetve a “Losing Myself”, ami egy mélyebb és érzelmesebb oldalát mutatta meg a zenekarnak.

A zenekar elmondása szerint az új tagok érkezésével a zenei világuk is valamelyest új irányt vett, de, hogy a lemez keményebb vagy dallamosabb lett-e, csak annyit árultak el, hogy lesznek rajta meglepetések. A tavaszi megjelenésig közösségi médiás felületeiken még több új dalt meg terveznek osztani.

"Elmeséljük a nemrég megjelent dalunk, FORTIFIED születését: Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy nekilátunk az első nagylemezünk elkészítésének. Az első két szerzemény könnyen megíródott.Ezután elkezdtük írni a Fortified-ot. Össze is raktuk az első demót, viszont nem voltunk megelégedve a végeredménnyel (pedig már szöveg is volt rá). Ezt követően rengeteg változáson esett át, mind instrumentális, mind ének-dallam és szöveg terén is. Körülbelül fél évet ért a dal, mire azt éreztük, hogy kész. Ez a dal íródott legtovább, rögtön tudtuk, hogy ez lesz az, amit elsőként megosztunk majd veletek."

BORDERS OF BYZANTIUM - Fortified

www.facebook.com/WeAreByzantine

www.instagram.com/bordersofbyzantium/

www.youtube.com/channel/UC47Y6vbV4sF4NrZzxLp0VUw

 

BORDERS OF BYZANTIUM - Losing Myself

EDGE Records Facebook:

www.facebook.com/EdgeRecordsHungary/

BORDERS OF BYZANTIUM - Odyssey (I'll Take My Path)