Terran Spacers - Megjelent a Bournemouth-i magyar progresszív/space metal csapat első nagylemeze!
Írta: Slayer   
2018. február 18. vasárnap, 17:36

Január elején megjelent a Bournemouthban székelő, de háromnegyed részben magyar családi vállalkozásban működő progresszív/space/scifi metal csapat a Terran Spacers első teljes nagylemeze. A zenekar vezetője Antal Dávid 2009-ben döntött úgy, hogy családjával kiköltözik a dél-angliai városba. Dávid addigra Pécsen és környékén már több csapatban is megfordult, és új lakóhelyén sem hagyta abba a zenélést. Pár helyi csapatban megfordult, mielőtt 2012-ben párjával Judittal megalapította a saját csapatát. A dobos posztot egy angol srác Chris Kristiyan Stanev tölti be 2015 óta, de a bőgős poszton rengeteg csere volt, míg végül úgy döntöttek legegyszerűbb, ha saját fiúkat veszik be így Bátor (Bace) is bekerült a "családi zenekarba".  Három EP megjelentetése után pedig végre kijött a debütáló albumuk is 'I Metal' címmel. az anyag minden online lemezboltban elérhető, illetve meghallgatható a bandcamp oldalukon az EP-kel együtt, a honlapjukon keresztül pedig digipak CD formátumban is elérhető.

"Jómagam és Judit már odahaza is megfordultunk pár csapatban, közösen pl az R-Clone-ban, jómagam a pécsi Nervous Playgrounddal kezdtem tizenévesen, majd a Noisefield-del folytattam, és kisegítettem a mohácsi Solar Screamben és a pécsi Annie Hallban is.

Még 2009-ben költöztünk ki a Dél-Angliában található Bournemouthba családilag (nejem plusz 4 gyerek).

A Terran Spacerst csak 2012-ben kezdtem el csinálni, miután pár itteni zenekarnál próbálkoztam komolyabbra fordítani a dolgokat sikerteneül. Kezdetben egy másik magyar basszeros sráccal és egy angol dobossal csináltuk trióban, de kicsit több, mint 2 év múltán ők nem tudták a továbbiakban belezsúfolni a koncertezést és próbákra járást az életükbe, így pár kisebb tagcserével (főleg basszusgitáros poszton) eljutottunk tavaly év végére a jelenlegi felálláshoz, ahol is dobosunkon Kristiyanon kívül párom Judit szintizik és fiam Bátor (Bace) basszusozik.

Az "I, Metal" lemez anyagát már régebben összedolgoztuk, de csak 2017 második felére jutottunk odáig, hogy (egy szilárd zenekari gárdával) fel is tudjuk venni és kiadni idén januárra. Ez az első teljes játékidejű lemezünk, ezt megelőzőleg csak 3 EP-nk volt, melyből az utóbbi kettő ennek az anyagnak az "előmunkálatai" voltak 2016-ból. 12 komolyabb tétel és egy vicces bónusz track található rajta, a dalok többsége egy-egy sci-fi történet, amelyeket végül egymásra utaló effektekkel is próbáltunk egy összefogó sztori epizódjaivá összegyúrni.

A lemezcím egy tisztelgés kedvenc sci-fi írónk Isaac Asimov előtt és utalás novellasorozatára, az "Én, a robot"-ra; mint ahogy a zenekar nevében a "Spacer" szó is az ő könyveiben szereplő és a magyar fordításban "térutazók"-ként meghonosodott embercsoportra történő utalás. Történeteink azonban nem követik az ő iránymutatásait, hanem önálló alkotások.

Terran Spacers - Karma (Live)

Január 3-a óta elérhető a lemez az online boltokban és zenei portálokon, mint Spotify, Google Play, iTunes, Apple Music, Amazon, stb, valamint a zenekar honlapján és az oda belinkelt bandcampen keresztül digipak CD formátumban is elérhető.

A zenekar honlapjáról elérhető, SpacerTV névre keresztelt YouTube csatornánkon pedig az idei évtől kezdődően havi rendszerességű podcastokkal is fogunk jelentkezni."

Terran Spacers - Sheeple (Live)