rockmaraton2018

Rockmaraton 2018 - Négy legendás hazai csapat adja elő egy-egy klasszikus lemezét kompletten!
Írta: Slayer   
2018. január 10. szerda, 14:34

Szépen alakul a 2018-as Rockmaraton programja, a dunaújvárosi Szalki-szigeten július 9-14 között megrendezésre kerülő fesztiválra eddig már bejelentésre került 15 külföldi és 55 hazai zenekar valamint az is kederült, hogy lesz egy "Fekete Péntek" amely tematikus napként a black metal műfajt részesíti majd előnyben. Most pedig a szervezők újabb híreket osztottak meg velünk, ezúttal négy hazai csapat programjáról lebbentették le a fátylat, így kiderült, hogy idén ezek a legendás zenekarok teljes hosszában eljátsszák a jubileumot ünneplő lemezeiket a rendezvény látogatóinak. Olyan lemezeket hallgathatunk meg elejétől a végéig, mint a Moby Dick 'Kegyetlen évek' lemezét, az Auróra 'Előre kurvák gengszterek' albumát a Junkies 'Nihiljét' vagy a duplázó Kalapács zenekartól a Pokolgép legendás "Pokoli színjátékát és a saját 'Ösztön' lemezüket.

"A Rockmaraton életében a 2018-as év nem kerek évforduló – azt persze örömmel ünnepeljük, hogy nem kerültünk be a 27-esek klubjába - ahogyan azok a legendás lemezek sem, amik teljes hosszukban elevendnek meg a fesztivál színpadán. Idén négy hazai legenda közösen idézi fel munkásságuk talán legkiemelkedőbb korongjait.

A 90-es évek legszebb pillanataira emlékeztet majd minket a Moby Dick a Kegyetlen évek nagylemezzel és az Aurora zenekar az Előre kurvák, gengszterek albummal. A Junkies 1997-ben kiadott, máig legsikeresebb lemeze, a Nihil tavaly jubilált, ezért egy Rockmaratonos koncert erejéig újra leporolják az örökbecsűt. Kalapács Józsi pedig dupla jubileumot ünnepel, hiszen a több mint 30 éve megjelent Pokoli színjáték és a több mint 15 esztendős Ösztön album dalai is elhangzanak majd a nosztalgiabulin a Kalapács zenekar előadásában. "Középkorú rokkereknek" a megjelenés erősen ajánlott!"

A 2018-as Rockmaraton fesztivál már ismert nemzetközi fellépői, a német heavy/power metal csapat a Powerwolf, az amerikai death metal alapcsapat a Cannibal Corpse, az angol punk legenda a GBH, a Bodor Mátéval felálló skót kalózmetal csapat az Alestorm, a női frontcsajos moldáv Infected Rain, a holland death metal ikon Asphyx, a vidám angol punk csapat a The Toy Dolls, a három évtizedes amerikai heavy metal legenda az Iced Earth, az ausztrál deathcore legújabb üdvöskéje, a Thy Art Is Murder, a thrash metal négy évtizedes New York-i helytartója, az Overkill, a norvég black metal egyik kultikus csapata a Carpathian Forest, a német power metal szintér egyik legdinamikusabban fejlődő csapata az Orden Ogan, a New York-i hardcore alapcsapat, a Sick Of It All, az itthon igen népszerű orosz folk metal zenekar az Arkona, és a svéd crossover/thrash csapat a Dr Living Dead.

Az eddig megismert negyvenhat hazai csapathoz, azaz; az Angerseed, az Apey & the Pea, a a Don Gatto, a Krampüs, a Moon and the Nightspirit, a Nova Prospect, a Prosectura, a Road, a Sear Bliss, Watch My Dying, az AMD, a Christian Epidemic, a Dorothy, az Ossian, a Perihelion, a PETOFI, a Pokolgép, a Sleepless, a Tales of Evening, a Zorall, az Akela, az AWS, a Dalriada, a Derkovbois, a Divided, a Hortobágy Hardcore Crew, a Kill With Hate, a Magor, az Omega Diatribe, a Paddy And The Rats, a Blues Company, a Hatóságilag Tilos, a Leander Kills, a Lord, a Niburta, Rudán Joe, a Stubborn, a The Southern Oracle, az Anchorless Bodies, a Bloody Roots, a Depresszió, a Dirty Dawn, a Fegyelmező Részleg, a HCHC Hatvan City Hard Core, a Remorse a Szükségállapot, eddig is bő táborához, ma még bejelentésre került, az idén pár fesztivál erejéig a klasszikus felállásában feltámadó black metal kultuszcsapat a Tormentor, valamint a Dystopia, a Cadaveres, a Fostartály, a HétköznaPI CSAlódások, az Omen, a Plastic Ocean, a Shapat Terror és a Sex Action.

Bérletek (és kiegészítő VIP jegyek) Karácsonyig még 15. 990 Ft-ért kaphatóak: http://bit.ly/Rockmaraton2018_tickets SZÉP-Kártyával is: https://tixa.hu/rockmaraton2018.

"A black metal kedvelők örömére a Rockmaraton fesztivál tartja magát korábbi jó szokásához – idén is egy teljes, tematikus napot szentel a műfajnak.

A legendás magyar black metal zenekar, a Tormentor tavaly ősszel jelentette be, hogy 2018-ben néhány fellépést vállal – az egyetlen hazai fesztiválkoncertjük a Rockmaraton színpadán lesz július 13-án. A teljes klasszikus felállás játszik majd, tehát Csihar Attila énekes, Szigeti Attila gitáros, Farkas György basszusgitáros és Machat Zsolt dobos, valamint Buday Tamás gitáros érkezik majd. Ezen napon játszik majd a korábban bejelentett Carpathian Forest, a Sear Bliss, a Christian Epidemic és a Perihelion is, hogy valóban fekete legyen a péntek 13 júliusban.

A hazai zenekarok közül csatlakozott a fellépőkhöz a Dystopia, a Cadaveres, a Fostartály, a HétköznaPI CSAlódások, az Omen, a Plastic Ocean, a Shapat Terror és a Sex Action is."

"Soha ilyen korán nem állt még szinte össze a Rockmaraton programja – az idei utolsó bejelentéssel jelentkeztek a szervezők, így év végére 15 nemzetközi és közel 50 hazai fellépő neve ismert már a jövő évi felhozatalból.

A new york-i hardcore alapbandája, a Sick Of It All újra visszatér a Rockmaraton színpadára, hogy bebizonyítsa, mitsem vesztett lendületéből az elmúlt több mint 30 év alatt. Biztosra vehető, hogy a Koller-testvérek csapata ezúttal sem okoz majd csalódást.

Oroszország vezető folk metal alakulata, az Arkona epikus dalait Masha „Scream” Arhipova karakteres hangja koronázza meg. Az apró szépség vezette birgád Khram, azaz Templom címmel jövő januárban új lemezzel jelentezik, így friss dalokra is számíthatunk júliusban.

Tíz évvel ezelőtt oltotta a trashbe a hardcore riffeket a Dr. Living Dead. A svéd négyesfogat októberben megjelent friss korongja még agresszívebb és még mókásabb, mint a korábbiak - a színpadon is változatlanul százszázalékos erőbedobással kezelnek a doktorok.

A 2018-as Rockmaraton hazai részlege is 8 új névvel bővült: Anchorless Bodies, Bloody Roots, Depresszió, Dirty Dawn, Fegyelmező Részleg, Hatvan City Hardcore, Remorse, Szükségállapot."

"A 2018-as Rockmaraton programjának fő gerince már ismert, de persze azért maradt még pár meglepetés a szervezők tarsolyában: a mostani bejelentéssel egy black-, egy power- és egy thrashmetal fellépővel bővül a felhozatal a nemzetközi színtérről.

A Motörhead azonos című lemezéről kölcsönözte a nevét az Overkill csapata, akik a punk és heavy metal korai ötvözésével a thrash metal egyik úttörői lehettek. Közel 40 éves pályafutásuk alatt 18 stúdióalbumot adtak ki - legfrissebb lemezük az idén februárban megjelent The Grinding Wheel dalai mellett a régi klasszikusokat is elhozzák majd a Rockmaratonra.

A norvég black metal egyik kultikus zenekara, a Carpathian Forest legutóbb épp egy évtizede játszottak Magyarországon. Idén májusban bejelentették, hogy jövőre érkezik a hosszú idő óta várt új korong, a "LIKSKUE" – a Rockmaratonos koncerten is biztosan jönnek új dalokkal is.

A német színtér egyik legdinamikusabban fejlődő power metal alakulata, az Orden Ogan. Nyáron jelentkeztek új lemezzel – epikus dalaikban érezhető a Blind Guardian vagy a Running Wild hatása, akárcsak a karcosabb Iced Earth vonalé (akik szintén érkeznek jövő nyáron).

A 2018-as Rockmaraton nemzetközi felhozatala 12 névnél áll jelenleg – ahogyan megszokhattuk, a hazai csomag is megérkezett: Blues Company, Hatóságilag Tilos, Leander Kills, Lord, Niburta, Rudán Joe, Stubborn, The Southern Oracle.​"

"Az Iced Earth több mint 30 éve menetel Jon Schaffer vezetésével – az amerikai heavy metal alakulat 2018-ban a Rockmaratonon ismét megmutatja, hogy nem fog rajta az idő.

A The Toy Dolls - számtalan feloszlás és visszatérés után még mindig hozza azt a vidáman polgárpukkasztó kavalkádot, ami miatt a fesztiválos koncertjük is feledhetetlennek ígérkezik!

Az ausztrál deathcore zászlóshajójaként emlegetett Thy Art Is Murder is túl van pár változáson, jelenleg remek formában vannak - pusztító lett az új lemez, ahogyan várhatóan a koncert is majd, jövő júliusban.

A korábban bejelentett nevekkel – Alestorm, Asphyx, Cannibal Corpse, GBH, Infected Rain, Powerwolf - együtt jelenleg összesen 9 nemzetközi bandánál jár a Rockmaraton jövő évi felhozatala, természetesen a hazai színtér is 10 zenekarral bővül: Akela, AWS, Dalriada, Derkovbois, Divided, Hortobágy Hardcore Crew, Kill With Hate, Magor zenekar, Omega Diatribe, Paddy And The Rats.

Bérletek (és kiegészítő VIP jegyek) 14. 990 Ft-ért kaphatóak: http://bit.ly/Rockmaraton2018_tickets

SZÉP-Kártyával is: https://tixa.hu/rockmaraton2018."

"Legyél VIP a kedvenc fesztiválodon!

Miért éri meg? - kapsz egy VIP Pass-t, amivel használhatod:

- a VIP kempinget, saját vizesblokkal

- a VIP területet és a FREE WIFI-t

- a VIP kocsmát és a VIP éttermet (igen, az is lesz!)

- adunk egy VIP parkolási engedélyt, amivel behajthatsz a VIP parkolóba

- természetesen jár a merch csomag: fesztivál póló, pohár, stage pass tartó

- és persze hogyan maradhatna ki: 5000 forint fogyasztás a VIP kocsmában!

A VIP Támogatói csomag limitált, 200 darab érhető el belőle 19.990 Ft-ért: http://bit.ly/Rockmaraton2018_tickets

Szép Kártyával is!: https://tixa.hu/rockmaraton2018

(Előzetesen megváltott bérlettel együtt érvényes, önmagában belépésre nem jogosít!)"

"A múlt héten bejelentett Cannibal Corpse, Powerwolf és a GBH mellé csatlakozik az Alestorm csapata is. A magyar gitárossal működő kalózmetalos brigád jövő nyárra a tőlük megszokott jó hangulatú bulit ígéri.

A női frontvonalas kelet-európai metalzenekarok körében egyre komolyabb nevet szerez magának az Infected Rain – a moldáv csapat Lénával az élen a Rockmaratonon is biztos szerez pár új rajongót.

A death metal fanok újra örülhetnek, a holland ikon, az Asphyx 1987 óta változatlan lendülettel működik, tavaly karrierjük egyik legváltozatosabb korongjával jelentkeztek – kaszabolás lesz júliusban a színpadon, az biztos!

A hazai felhozatal is bővült természetesen, már 20 zenekarról tudjuk biztosan, hogy 2018-ban is jelen lesznek a fesztiválon: Angerseed, Apey & the Pea, AMD, Christian Epidemic, Don Gatto, Dorothy, Krampüs, Moon and the Nightspirit, Nova Prospect, Ossian, Perihelion, PETOFI, Pokolgép, Prosectura, Road, Sear Bliss, Sleepless, Tales of Evening, Watch my Dying, Zorall.

Bérletek november 6-ig éjfélig még 13 900 Ft-ért kaphatóak, utána egy ezressel emelkedik az ár → http://bit.ly/Rockmaraton2018_tickets.

SZÉP-Kártyával is → https://tixa.hu/rockmaraton2018"

"ROCKMARATON 2018:

Megjöttek az első nevek

Pénteken új lemezzel jelentkezik, ahol az ígéretek szerint a korai korszak nyers agressziója köszön vissza: a Cannibal Corpse jövő nyáron garantáltan legyalulja a fejeket! Nem először érkezik a Powerwolf csapata sem, napjaink egyik legnépszerűbb német power metal csapata újra bizonyít majd a színpadon. A brit punk második hullámának egyik zászlóshajósa a GBH – Colin csapata köztudottan szereti a magyar közönséget, jövőre épp negyven éve rombolják szét a színpadokat világszerte, kötelező volt meghívni őket!

A nemzetközi nevek mellett persze jönnek a hazai bandák is, rögtön egy tízes: Angerseed, Apey & the Pea, Don Gatto, Krampüs, Moon and the Nightspirit, Nova Prospect, Prosectura, Road, Sear Bliss, Watch My Dying.

Bérletek november 6-ig még 13 900 Ft-ért kaphatóak, utána egy ezressel emelkedik az ár → http://bit.ly/Rockmaraton2018_tickets.

SZÉP-Kártyával is → https://tixa.hu/rockmaraton2018"