Otherkin – Budapesten koncertezik a dublini punk csapat!
Írta: Slayer   
2017. október 22. vasárnap, 16:35

A garázs punkot nyomató Otherkin miután végigzenélte Írország és az Egyesült Királyság legmenőbb klubjait, most az ősszel megjelent ’OK’ című lemezével tarolja le Európát, ráadásul november 12-én nálunk is megállnak a Dürer Kertben.

Az Otherkin Dublinból szeretné meghódítani a világot. Az ír banda tagjait – Luke-ot, Conort, Davidet és a később érkező Robot – az olyan zenekarok szeretete hozta össze, mint a The Clash, a QOSTA, a Ramones és a Blur. A nyers és lángoló energiák pedig a négyestől sem állnak távol: a kollégiumi és házibulikban edződött garázs punk formáció előbb módszeresen bevette Dublin vibráló klubjait, majd fesztiváljait is. Ekkor 2014-et írtunk, a koncertek mellett néhány maguk által rögzített dallal nyomultak, melyekből az Ay-Ay-ra Írország menő indie kiadója, a Rubyworks is felkapta végül a fejét és megjelentették első EP-jüket, mely a ’The 201 EP’ nevet kapta, rajta a már említett erőteljes Ay-Ay-jal és a Feel Ittel. A csapat nagyon hamar a brit Reading fesztiválon és az első hosszabb egyesült királyságbeli turnéjukon találta magát, miközben a rádiók és az MTV Rocks is felkapta a garázs rockos riffeket.

Otherkin - Enabler

A szép debütálást a ’The New Vice’ EP követte, aminek dalait gyorsan felkapták a hallgatók és a BBC Radio 1, tovább taposva az ösvényt a debütáló albumnak, amit idén ősszel jelentettek meg és amit a zabolázatlan négyes egyből körbehordoz Európán is. Nálunk november 12-én állnak meg a Dürer Kertben, hogy maximumra tekerjék a hangerőt és letaroljanak bennünket nyers és borzongató riffjeikkel.

Otherkin (IE)

Időpont: 2017. november 12. 19:30

Helyszín: Dürer Kert

Jegyárak: 1.500 / 2.000 Ft

jegylink: https://tixa.hu/otherkin_durerkert