rockmaraton2018

Rockmaraton 2017 - Szombaton Aborted helyett Suicidal Angels lesz! Pontos dedikálási időpontok!
Írta: Slayer   
2017. július 09. vasárnap, 16:01

A holnapi 0. nappal megkezdődik az idei immáron 27. Rockmaraton Fesztivál. A rendezvény az elmúlt két évhez hasonlóan most is a dunaújvárosi Szalki-szigeten kerül megrendezésre július 10-16 között. A szervezők még pár fontos információra felhívták a fesztiválozók figyelmét, így például. hogy mit lehet bevinni a rendezvény területére, milyen ételek lesznek és milyen italárak, melyik zenekarokkal lesz közönségtalálkozó vagy dedikálás és mikor, valamint egy cserére is sor került, a belga death/grind csapat az Aborted helyett 15-én szombaton a görög thrash csapat a Suicidal Angels lép fel. 3...2...1... 0 a Maraton indul! Ott találkozunk!

"ROCKMARATON 2017: DEDIKÁLÁSOK

Ahogy ígértük, itt vannak a közönségtalálkozók és a dedikálások tervezett (!!!) időpontjai - idén majdnem minden külföldi zenekarral sikerült egyeztetnünk, hogy legyen lehetőségetek velük ugyan kötött formában, de kicsit közelebbről találkozni velünk, mint a színpadon. ‼️‼️

NAGYON FONTOS ‼️‼️

A Xandria és a Hammerfall időpontja és dedikálása még kérdéses, az összes többi zenekar esetében is előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban rajtunk (és akár rajtuk) kívül álló okok miatt meghiusul - késik a repülő, lerobban a busz, bármi miatt utolsó pillanatban esnek be a színpadra. Itt, a Facebookon azon leszünk természetesen a fesztivál alatt, hogy azonnal jelezzük, ha esetleg ilyesmi történik. Bízunk benne, hogy nem lesz módosítás és minden felsorolt bandával találkozhattok!"

"Fesztiválkisokos

- mit ne hagyj otthon, mit ne hozz el? Sokan sokszor kérdezitek, így még egyszer összefoglaljuk a legfontosabbakat. IGEN, LESZ JEGY a fesztiválon is, tudtok készpénzzel, bakkártyával, SZÉP Kártáyával is venni a jegypénztárban! Arra vonatkozóan, hogy miket lehet behozni, a weboldalon elérhető házirend a mérvadó. 8 cm alatti bicska jöhet a hatályos törvények szerint, konzerv is jöhet, de semmilyen gázpalackos megoldást nem tudunk beengedni. Üveges italok szintén kizárva, élelmiszer és bontatlan ásványvíz nem kereskedelmi mennyiségben jöhet - de a benti ABC-ben minden fontosat normál áron meg tudtok vásárolni, ahogy mindig. Kalapács a sátorhoz sajnos nem, ahogyan a balta/kard sem, de a láncing igen. Dohányosok ne feledjék, hogy nem lesz trafik! Az esőt erre az évre se rendeltük meg, de ha érkezik, hasznos az esőkabát és a vízhatlan cipő, ha meg aludnátok is valahol, a sátor se maradjon otthon. A felhőtlen jókedv kialakul, sört meg zenét adunk hozzá, ti meg tegyétek oda magatokat!"

"Ahogy ígértük, idén is lesz kedvezményes menü a szokásos fesztiválkaják (lángos, gyros, pizza, hamburger, lepény, stb.) mellett a Rockmaratonon - minden nap kétfajta ételből tudtok majd választani. Az itallap ennél persze bővebb lesz a helyszínen, csak a "legfontosabbakat" ragadtuk ki."

"Némi szerencsével sikerült megtalálnunk az Aborted sajnálatos lemondása miatt megürült időpontra a zenekart: a SUICIDAL ANGELS ugrik be helyettük!"

"Elmarad az Aborted! Ma reggel kaptuk a zenekartól a hírt, hogy saját hibájukból lemondani kényszerülnek a jövő heti koncertet. :/ Azok, akik csak az Aborted miatt vették meg a napijegyet július 15-re, július 7., azaz péntek éjfélig visszaválthatják abban a Ticketportál jegyirodában, ahol a vásárlás történt - online vásárlás esetén az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. -n keresztül."

10 nap múlva startol a 27. Rockmaraton Fesztivál, ahol idén a megszokott zenei program mellett komolyabb hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás is.

2017-ben már harmadszorra érkezik a dunaújvárosi Szalki-szigetre a hazai rock-metal-punk szcéna legmeghatározóbb találkozója. A tavaly szó szerint maratoni fesztivál idén fontos témák mellett foglal állást a színpadok névválasztásával.​

„Sokat gondolkodtunk azon, hogy ebben az évben milyen neveket adjunk a színpadoknak, hiszen nálunk nem volt sosem divat, hogy szponzoroknak adjuk ezt a lehetőséget. A Hammerworld Magazin évek óta állja a sarat (szinte egyetlen ilyen témájú) nyomtatott sajtótermékként a változó piaci viszonyok között – tudjuk milyen nehéz talpon maradni, ezért idén a külföldi headlinereknek otthont adó nagyszínpadot róluk neveztük el.” – mesél Varga Zoltán, a Rockmaraton operatív szervezője a fesztivál színpadneveinek születéséről.

Ha zenei magazin kiválasztása nem is túl meglepő, az, hogy a belső körökben csak magyar nagyszínpadként emlegetett helyszín a Tetovált Állatmentők Egyesülete után kapta a nevét, már nem annyira szokványos. „Szeretünk kiállni olyan ügyek mellett, amiket fontosnak tartunk. A szervezői stábból sokunknak van kutyája vagy épp mentett cicája, tetoválásokban sem szenvedünk hiányt – mondhatnám, hogy könnyen adta magát az ötlet. Igazából szeretnénk, ha ezzel a gesztussal az állatvédelem témaköre kicsit jobban bekerülne a fesztiválozóink tudatába – én egyébként vegán vagyok, magánemberként is foglalkoztat a téma.” – teszi hozzá Varga, akinek Eper nevű kutyája egyébként versenyben volt a Fishing on Orfű Nagyszínpadának névadói szerepéért (nem ő nyert). A Tetovált Állatmentők elsőre igent mondtak a felkérésre, az együttműködés keretében ráadásul egy „kutyanapközi” is helyet kap majd a fesztiválon, ahol napközben és a koncertek alatt szakszerűen vigyáznak az ebekre adomány fejében.

A harmadik zenei helyszín neve a napokban dőlt el: július 4-én láthatja először a közönség a BP Underground című dokumentumfilmet, amely az 1989 utáni hazai underground közeg, a magyar hardcore/punk társadalmi hatása mellett annak közösségépítő erejét is bemutatja. A filmet jegyző Koltay Anna-Turán Eszter rendezőpáros számára ez az inspiratív közeg, amelyben felnőttek, a mai napig meghatározza gondolkodásmódját, ezért a bemutatás mellett ez egyfajta tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. Mindkét alkotó szorosan kötődött különböző underground mozgalmakhoz, ebből született ez a film, amely remélhetőleg egy sorozat első darabja. „A Rockmaratonnak ugyan nincs sok köze a fővároshoz, ez a film viszont egy fontos alkotás és egy hiánypótló kezdeményezés – üdvözöljük, ha az utókornak is megörökítenek valamit abból a közegből, amiben mi is évek óta létezünk. –mondja a szervező – A megszólaló egykori zenekarok közül megfordultak páran nálunk – a BP Underground Pit pedig egy olyan helyszín, ahol mindazok a bandák találkoznak, akik már megírták a saját történelmüket vagy még csak az út elején járnak.”

A filmet a fesztivál szerdai napján levetítik, utána az alkotókkal lehet majd beszélgetni, sztorizni egyet.

Július 10-16. között a 21 nemzetközi és több mint 80 hazai zenekar mellett szabadstranddal, kutyanapközivel és a megszokott off-programokkal készül a Rockmaraton Fesztivála hangulat és az étel-ital árak változatlanul barátiak maradnak.