rockmaraton2018

Nomad - Szülinapi koncert a feltámadó Slogannel és az új klipes Karmapirinnel!
Írta: Slayer   
2017. április 19. szerda, 16:09

Április 29-én a budapesti ShowBarlang Klubban tartja 4 éves születésnapi koncertjét a Nomad. Az est fényét olyan vendégzenekarok fogják emelni, mint a ’90-es évek kultikus underground bandája, a Slogan, valamint a nyíregyházi zenei élet kiemelkedő csapata, a tegnap új klippel jelentkezett Karmapirin.

Az elmúlt egy évben HangSúly Zenei Díj, Fonogram - Magyar Zenei Díj és Petőfi Zenei Díj jelölést is begyűjtő Nomad számára nemcsak a születésnap aprópója miatt lesz különleges az esemény, hanem azért is, mert Jánosi ’Cicó’ Szabolcsék régi kedves ismerősöket köszönthetnek majd a vendégzenekarok tagjai között.

Nomad - Az utolsó katona

Hiszen közvetlenül a Nomad előtt fog fellépni az a Slogan, amely Cicóék korábbi bandájával, a The Bedlam-mal együtt meghatározó jelensége volt a '90-es évek magyar underground zenei kultúrájának. A Slogan 2015-ben újjáalakulva (új énekessel és basszusgitárossal) kezdte el egy új, magyar nyelvű lemezanyag munkálatait, amely tavaly decemberben meg is jelent, 'Előbújhat minden állat' címmel. Az április 29-ei koncert lesz az első fellépés a banda életében az újjáalakulás óta, így joggal nevezhetjük a Slogan zenekar lemezbemutató koncertjének. Az este folyamán elhangzik majd az új anyag majdnem teljes egészében, és meglepetésként néhány régi dal is terítékre kerül.

SLOGAN - Mé Forog, Mé Lángol

A nyitóbanda az a Karmapirin lesz, akik a nyíregyházi zenei élet meghatározó jelenségei. Az idén szintén négy éves együttes az elmúlt években több átalakuláson ment keresztül: korábban Mankó Éva és Oláh Ibolya is énekelt a zenekarban, 2014 nyarától viszont már Szakos Andrea tölti be a fronthölgy szerepét. A tiszavasvári lány – aki dalszerzőként és szövegíróként is dolgozik – a Megasztár 6. szériájában Radics Gigivel párbajozott a győzelemért, végül előkelő második helyezést ért el. A Karmapirin szerepelt már a Magyar Rádió MR2 Akusztik című műsorában, az A38 hajón felvett koncertjét többször leadta a Petőfi TV, 2014-ben pedig Nyíregyháza városát képviselték a budapesti Magyar Dal Napja elnevezésű rendezvényen. Évente több mint 30 koncertet adnak az ország klubjaiban és fesztiváljain, valamint a határon túli fesztiválok rendszeres fellépői. A csapat a Kowalsky meg a Vega produkció hivatalos előzenekara (2014, 2016). Tegnap debütált a csapat zsírúj klipje 'Cirkusz' címmel.

KARMAPIRIN - CIRKUSZ

2017. április 29., 19 óra

ShowBarlang (1095, Budapest, Soroksári út 58.)

Jegyvásárlás a https://tixa.hu/nomad_showbarlang weboldalon és a helyszínen.