Lemeztelenítő
Alcest - Spiritual Instinct
Írta: Slayer   
2019. október 29. kedd, 20:02

(2019. Nuclear Blast)

(Huszti Gábor írása)

Valamikor egy-két éve belezuhantam a shoegaze, vagy más néven dreampop zenék világába, amely rajongás a mai napig tart. Egyébként is szeretem az atmoszférikus hangulatú dolgokat, így a shoegaze és metal kavarodást kutatva megtaláltam és nagyon beleszerelmesedtem az Alcest 2016-os Kodama című lemezébe. Bármikor képes vagyok meghallgatni egymás után akárhányszor. Nagyon izgatott voltam, amikor jöttek az infók az új - egyébként hatodik - sorlemezről. Az új anyag már a Nuclear Blast gondozásában jött ki.

Bővebben...
 
King Furia – Isolated By Illusions (EP)
Írta: Slayer   
2018. december 11. kedd, 20:19

2018 – szerzői kiadás

Bevallom őszintén, hogy bár a csapat gerincét alkotó három volt Sonic Rise-os srácot elég régóta ismerem, amikor tavaly nyár végén megjelent a King Furia bemutatkozó EP-je az 'End Of The Golden Age' sikerült igencsak meglepniük. A zenei előéletük miatt valahogy más típusú zenét vártam, bár Huszti Gabi a zenekar gitárosa már előtte többször elmondta, hogy ez amolyan igazi zsigeri zene, és hogy senkinek és semminek nem akartak megfelelni, csak magukra zárták a próbaterem ajtaját otthon Zombán és kiadták magukból az érzéseiket. Nos a zene eklektikusságát, sötétségét és mélységét hallva azt gondolom jobban jártak így, mintha egy pszichológust kellett volna kifizetniük.

Bővebben...
 
Ghost - Prequelle
Írta: Slayer   
2018. június 09. szombat, 16:08

Rise Above Records (2018)

Huszti Gábor kritikája

Mindig erős fenntartásokkal kezelem az olyan bandákat, amelyek a zene mellé kidolgozott körítést is kreálnak, hiszen a parádé, a maszkok, a jelmezek, a démoni külsőségek, valamint a performance általában az eladhatóságot szolgálják.

Bővebben...
 
Sledgeback – 36206
Írta: Slayer   
2016. április 05. kedd, 18:46

2016 – GrundRecords

Mikor a zenekar hazai kiadója feldobta, hogy küldenének egy cd-t az amerikai-magyar Sledgeback zenekartól, ha szeretnénk egy kritikát írni írni a nemrég megjelent 36206 lemezükről, örömmel csaptam le rá, mivel már előtte is sűrűn hallgatgattam Szakácsi Greg új anyagát.

Bővebben...
 
Moon River – Lángoló Álmok
Írta: Slayer   
2015. május 03. vasárnap, 16:00

2015 – szerzői kiadás

A pécsi Moon River az első nagylemezét az Üvöltő láng című kislemezzel vezette fel, mely már egy kis ízelítőt adott abból, mit is várhatunk a pécsi/sellyei csapattól. A formációt Pataki Pixi Sándor (ex-SpiritBell) és Sovány András (ex Old's Mobil Band, 'András" & Barátai) gitáros hozta létre, még, mint akusztikus duó és ismert rock slágerek mellett már az elején is játszottak saját dalokat. A történet akkor váltott át akusztikból, hangosra, mikor képbe került Kásádácz „Kási” József (ex-Morris, ex-Algernon, ex-Halley) gitáros, aki egy új színt, egy új lendületet adott a csapatnak. A lemezt is így trióban rögzítették, a zenét nagyrészt Sovány András szerezte, aki emellett gitározott, basszusozott és dobokat is kezelte, bár gyanítom, hogy az inkább csak egy program volt, és emellett az anyag hangmérnöke is volt. Pixi felet a szövegekért és az énekért, míg Kási a szólókért és a hangszerelésért.

Bővebben...
 
Omega Diatribe – Abstract Ritual (EP)
Írta: Slayer   
2015. április 20. hétfő, 17:11

Omega Diatribe – Abstract Ritual (EP)

2015 – szerzői kiadás

A budapesti Omega Diatribe csapatára először az amerikai dobos Kevin Talley (ex-Chimaira/Daath/Misery Index/Six Feet Under) miatt figyeltem fel tudniillik, a csapatnak éppen nem volt dobosa az EP felvétele idején, így gondoltak egy merészet, és a több zenekarból is ismert Kevin Talleyt kérték fel, hogy dobolja fel az anyagot. Ha jól tudom személyes találkozás nem volt, a srácok kiküldték az anyagot, és Kevin az Államokban felvette az ő részét. Természetesen ez hatalmas reklámot generált a csapatnak, és nem mellesleg, profi alapokat is adott a folytatáshoz. Az Extreme Groove Metal csapat a 2013-as Iapetus folytatására 5+1 dalt tett fel. A plusz egy dal a bemutatkozó anyagon is szereplő Unshadowed Days egy hosszabb remix verziója. Na de nézzük, hol tart a csapat 2015-ben.

Bővebben...
 
Sonic Rise – You Can't Bury Me (EP)
Írta: Slayer   
2015. január 04. vasárnap, 15:52

Előre bocsátom, hogy a Sonic Rise-ról nem tudok igazából elfogultság nélkül írni, mivel régóta jóbarátságot ápolok a csapat tagjaival. Mivel is kezdhetném, minthogy már nagyon vártam, hogy elkészüljön a csapat új EP-je, mely a Do Not Complicate EP folytatása, és pontosan tudom, hogy mennyi időt, energiát és pénzt áldoztak rá. Az anyag kiadását megelőzően, ráadásul elég komoly változások történtek, a csapat összetételében, először is az alapító trióból Gege átigazolt, a Don Gatto-ba, az ő helyére előbb ideiglenesen, majd véglegesen az énekes/gitáros Huszti Gabi fia Marci (Bodor Marcell) érkezett, majd négytagúvá bővültek egy második gitáros Hadikfalvi Béci csatasorba állításával, aki már régi motoros, hisz olyan csapatokban nyomatta eddig, mint a Zakata, vagy a Bunker. Igaz eddig főleg klasszikus heavy metal vonalon ténykedett, és elsőre furcsának tünt a párosítás, viszont pár közös koncert megtekintése után elmondhatom, hogy jól sült el a történet.

Bővebben...
 
Prey - Journey under the dark clouds
Írta: Slayer   
2014. szeptember 09. kedd, 18:56

Prey – Journey Under The Dark Clouds

2014 – szerzői kiadás

A Prey zenekarra a Fezenre Veled válogató megnyerése kapcsán lettem figyelmes, és hallgattam bele kellemes stoneres/grungos zenéjükbe. Most pedig már itt van a komplett nagylemez. Ezek a srácok nem sokat tökölnek az egyszer biztos, de a zenéjük mentalitásához ez pontosan illik is. Az album borítója a végtelen sivatagon átívelő poros országút, egy nagy utazásra hív, amelyhez ez a lemez tökéletes útitárs.

Bővebben...
 
Harloch - Damnatio Ad Bestias
Írta: Slayer   
2014. augusztus 29. péntek, 19:25

Az igazság az, hogy a 2001 óta működő csapatról nem is olyan régen a Salemi mesék klip felfedezésekor hallottam először. Nem vagyok egy megveszekedett black metalhívő, de a jobbakat szívesen hallgatom. Igaz nekem az alapokat még a Venom és a Bathory szolgáltatta, de a Sear Bliss pályafutását is végigkövettem. Azonban ez a csapat valahogy elsőre megfogott, amiben nyílván a remekül, történelmi hűséggel és bámulatos részletességgel megírt, magyar nyelvű szöveg volt a fő tényező. Aztán egy gyors email váltást követően a csapat főnöke, gitárosa Akhsesef gyorsan el is küldte a zenekar első teljes nagylemezét, a Damnatio Ad Bestias-t.

Bővebben...
 
Invader – Szép új világ
Írta: Slayer   
2014. augusztus 23. szombat, 12:22

Invader – Szép új világ

2014 – szerzői kiadás

Az Ivader csapatára először akkor kaptam fel a fejemet, mikor Hornyák Peti kiszállt az Ossianból, hogy egy akkor számomra ismeretlen csapatban folytassa zenei pályafutását, míg ezzel párhuzamosan az akkori Invader dobos Kálózi Gergő pedig pont az ő helyére került Paksi Endre csapatában. A következő pedig az volt, mikor olvastam, hogy az a Lahovicz Zoli, azaz Puccer itt a főnök, aki az EGO projektben is érdekelt. Aztán kicsit feledésbe is merült nálam a csapat, sokáig nem láttam őket sehol és nem is nagyon hallottam infót róluk, de idén kicsit felgyorsultak az események, először a Megyer Campen láttam a brigádot, ahol nem éppen méltó körülmények között léptek fel, de azt már akkor kiszúrtam, hogy egy remek énekessel rendelkezik a csapat. Aztán úgy alakult, hogy két nap múlva a Vazul vére pesti bemutatóján ez az énekes Jósa Tamás Torda szerepében akkorát énekelt, hogy egyből eldöntöttem be kell szerezni az Invader új CD-jét is. Erre rövidesen sor is került, bár sajnos én nem tudtam elmenni egy közeli, szászvári koncertjükre, de az oldal egyik fő támogatója Szőri is fellépett ott a csapatával és az ő közvetítésével végre eljutott hozzám a lemez. Na de ennyit az előzményekről, nézzük mit is rejt a Szép új világ…

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3